PEŠIĆ NEDVOSMISLENO: Ovo je uslov da Jokić igra za Srbiju

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić, održao je gostujuće predavanje na Fakultetu za sport Univerziteta Union – Nikola Tesla.

Među raznim temama, bila je i ona o odnosu Nikole Jokića i reprezentacije.

Orlove pored kvalifikacija za SP 2023. godine, očekuje i Evropsko prvenstvo gde se svi nadaju da će zaigrati MVP NBA lige.

Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač. Nije u pitanju da li on voli svoju zemlju. To je nesumnjivo. On je ponosni Srbin, koji meni poruke piše ćirilicom. Međutim, mi moramo da nađemo način da ga motivišemo da se odmeri sa najboljim igračima u Evropi. Ako nije motivisan, ako nema interes, onda nema ni svrhe da igra. Kada smo se našli i kada sam ga video, više mi je ličio na krilo nego na centra. Fizički je u besprekornom stanju. Ranije je bio simpatični bucko, a sada je to lep momak. I to je deo onoga što pričam o stalnom napretku– rekao je on.

Podsetimo, Srbija 30. juna gostuje Letoniji, a potom 3. jula dočekuje Belgiju u okviru kvalifikacija za prvenstvo sveta.

Ovogodišnji Evrobasket, igra se od 1. do 18. septembra.

Takođe, bitno je imati u vidu i osiguranje zbog kojima je NBA igračima ograničen boravak u nacionalnim timovima.

Foto: FIBA

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE