Micić u poslednjoj sekundi utišao “Arenu” (VIDEO)

Košarkaši Anadolu Efesa ostvarili su pobedu u prvom polufinalu F4 Evrolige pošto je savlado Olimpijakos košem Vasilija Micića u poslednjoj sekundi 77:74.

Početak utakmice je protekao u znaku Olimpijakosa. Ekipa iz Pireja je na krilima publike seredinom prvog perioda došla do prednosti 14:7. Najzaslužniji za to bio je sjajni Mustafa Fol koji je u tom periodu postigao 7 poena, a odlično je i razigravao svoje saigrače sa niskog posta.

Sa druge strane Anadolu Efes je tražio svoju igru i našao ju je posle jedne trojke Brajana Danstona u poslednjoj sekundi napada. Od tog trenutka ekipa iz Istanbula pravi seriju 11:0 i dolazi do vođstvsa 18:14. U prvoj četvrtini Efes je postigao 4 trojke iz 10 pokušaja, a prednjačio je ko drugi do Šejn Larkin.

Do kraja perioda Olimpijakos je uzvratio novom serijom 7:0 i posle trojke Papanikolaua vraća vođstvo i prva četvrtina završava 21:18 za crveno-bele.

U drugom periodu Olimpijakos je nastavio u sličnom ritmu i nastavili su da dominiraju ispod koša. Onde gde ja stao Fol, nastavio je rezervni centar Hasan Martin koji je prvo poluvreme završio sa 9 poena.

Anadolu Efes je igrao u ritmu Šejna Larkina, koji je vraćao tursku ekipu kada se Olimpijakos odlepi, kao što je to bilo na rezultatu 39:32. Vasilije Micić je imao jako loših 17 minuta prvog poluvremena, pošto je postigao svega 2 poena uz šut iz igre 1/6. Ipak, u poslednja tri minuta sa dve trojke donosi vođstvo ekipi Ergina Atamana 41:42.

Do kraja poluvremena, Olimpijakos je poentirao preko Mekisika i došao do vođstva sa kojim se otišlo na odmor 43:42.

Olimpijakos je prvom delu za 2 poena imao šut 11/15, pre svega zahvaljujući dobroj igri ispod koša od strane svojih centara. Grci su iz reketa u prvih 20 minuta postigli 16 poena, dok je rival svega 8. Sa druge strane, Anadolu Efes je postigao 8 trojki iz 17 pokušaja (Olimpijakos 3/12), a polovina je delo Šejna Larkina koji je u prvih 20 minuta postigao 16 poena i napravio 6 asistencija. Micić ga je pratio sa 8 poena i 4 asistencije, a Brajant i Danston su postigli po 7.

Kod Olimpijakosa nije bilo dvocifrenih. Martin je postigao 9 poena, Mekisik 8, dok su Fol i Papanikolau postli 7 poena. Vredi istaći i Kostasa Slukasa koji uz 5 poena podelio i 5 asistencija. Ono što je sigurno brinulo trenera Barcokasa jeste što je jedan od najboljih strelaca ekipe Tajler Dorsi ostao bez poena u prvom poluvremenu.

Treći period počinje u potpunosti u znaku Efesa, koji je nemilosrdno zasipao koš Grka i postigli su 4 trojke za 4 minuta za vođstvo 57:48. Tri trojke su bile delo Elajdže Brajanta i sve tri posle protoka lopte iz ćoška.

Turci su nastavili sa odličnom igrom, i došli su do 11 poena prednosti posle 5 trojke u četvrtini koja je bila delo Vasilija Micića.

Olimpijakos je imao problema u odbrani, napravili su svega 2 faula u trećem periodu. Sreća po grčku ekipu je da se u utakmici pojavio Tajler Dorsi koji je postigao 10 poena u ovom periodu, a posebno je značajna bila trojka u poslednjoj sekundi za konačnih 66:63 za Anadolu Efes.

Poslednjih 10 minuta su bili očekivano tvrdi i teško se dolazilo do poena. Olimpijakos je došao do ritma i prišao je u prvih 4 minuta na samo poen prednosti, posle čega je reagovao tajm-autom trener Efesa Ataman.

Veliki hendikep za Efes desio se sredinom četvrtine kada je sjajni defanzivac Brajant Danston dobio peti faul prilikom pokušaja skoka u napadu.

Dugo se igralo bez koša iz igre. Efes potpuno stao šut za tri poena . Do poena se dolazilo sa linije slobodnih bacanja, a Olimpijakos je propustio nekoliko prilika posle šuteva Vezenkova i Slukasa da dođe do preokreta. Micić promašuje dva penala da Efes ode na “komotnijih” 5 poena prednosti, a Olimpijakos nastavlja sa bezidejnom igrom u napadu.

Larkin prekida post od 4 minuta bez koša oenom sa linije slobodnih bacanja i uposlednjih 80 sekundi se ušlo sa 74:70 za ekipu iz Turske.

Slukas je sa penala smanjio na 74:72, a sa druge strane Moerman je promašio otvorenu trojku i počela je prava drama u poslednjih 30 sekundi.

Posle napada iz bočnog aute, Hasan Martin se odlično snalazi ispod koša i na 20 sekundi pre kraja poravnava rezultat na 74:74.

Odgovornost preuzima Vasilije Micić koji je solo akcijom postigao šut za 3 poena i finale i dalje vladajućem šampionu!

Kod pobednika najefikasniji igrač je bio larkin sa 21 poenom, Brajant je dao 16, a heroj Micić 15.

KOd Olimpijakosa Mekisik 12, Dorsi, Martin i Slukas po 11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Jokić postavio novi rekord NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić postavio je novi rekord NBA lige. Reprezentativac Srbije je postao prvi košarkaš u NBA koji je...

POVEZANE OBJAVE