Real posle preokreta i trilera zakazao finale sa Efesom (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida ponovo su se u Beogradu plasirali u ginale Evrolige, popto su neizvesnoj utakmici, posle preokreta savladali Barselonu 86:83.

Početak utakmice je pripao košarkašima Reala koji supreko Jabuselea pravili probleme odbrani Barselone i ubrzo su stekli 6 poena prednosti.

Izabranike Pabla Lasa je zadesio odmah na startu veliki peh, pošto je Najdžel Vilijams-Gos doživeo povredu zbog koje je morao dabude iznesen sa parketa. Još uvek nije stigao izveštaj o stepenu povrede bivšeg košarkaša Partizana.

Ipak, Barselona je ubrzo zaigrala u svom ritmu i preko odbrane uspeli su da dođu do lakih poena i ubrzo su utakmicu uveli u egal. Prvih 10 minuta je završilo 19-19.

U drugoj četvrtini se kreće sa serijom 6-0 za Real Madrid i tu “kraljevski klub” staje. Barsa od tog trenutka do kraja četvrtine pravi dvocifrenu prednost 26:9. Razigrao se Nikola Mirotić koji je poluvreme završio sa 14 poena, a kroz dobru odbranu su stigli do poena iz tranzicije koji su im doneli prevagu.

Sa druge strane Real je potpuno izgubio igru u napadu, i poslednji koš iz igre su postigli na 3 minuta pre kraja poluvremena.

Na kraju 45:34 za Barselonu, kod koje je, pored Mirotića 11 poena postigao Laprovitola, a Brendon Dejvis je ubacio 8 poena.

Kod real Madrida Jabusele je ubacio 11 poena, a Gabrijel Dek 7.

Treći period je počeo boljom igrom Reala koji je na krilima Abaldea spustio prednost Barselone na 6 poena. Činilo se da je Real našao recept u odbrani za igru Barse, ali dve situacije su ponovo vratile Barsu na plus 11. Prvo je Hanga izgubio loptu i napravio četvrti faul, a potom je u narednom napadu Mirotić u poslednjoj sekundi napada postigao trojku sa 9 metara.

Ipak, Real je posle tajm-auta nastavio sa dobrom odbranom i ponovo je ušao u seriju, posle koje dolazi do minus 3 posle trojke Jabuselea (56:53).

Posle tajm-auta Jasikevičijusa, nije se mnogo toga promenilo. Šta više, Real je zaigrao još bolje i do kraja trećeg perioda prave seriju 7:0 za 60:56 na kraju četvrtine koju su rešili u svoju korist 26:11. Sjajnu rolu odigrao je Fabijan Kozer, koji je posle 30 minuta imao 13 poena na svom kontu.

U četvrtom periodu Real je uveo u ritam utakmicu koja odgovora legendarnom Serhiju Ljulju. On je u napadu gotovo bez greške organizovao igru svoje ekipe, pošto je produžio napade i terao igrače Barselone da se troše u odbrani.

Barsa je dugo bila bez koša, a važnu trojku postigao je Mirotić sredinom četvrtine kada je smanjio prednost Reala na 68:64.

Od tog trenutka ulazi se u rovovsku borbu koš za koš, gde Barsa preko trojki Laprovitole smanjuje na 73:75, a posl ofanzivnog skoka Miotića stiže i do izjednačenja 75:75.

Polse tajm-auta za Real Madrid ponovo se pojavljuje Fabijan Kozer, koji koristi dve grešee Laprovitole za seriju 5:0. Prvo koristi što se Argentinac okliznuo i postigao je trojku, a potom mu je ukrao loptu za lagano polaganje.

Međutim, tu nije kraj ove drame, i posle tajm-auta Jasikevičijusa Barselona pravi mini seriju 4:0 i u zadnjih 80 sekundi se ušlo sa minimalnom prednošću Madriđana.

U narednom minutu videli smo izgubljenu loptu Poarijea, blokadu od istog igrača nad Laprovitolom u kontri, potom ofanzivni skok Deka u napadu Reala, posle kojeg Ljulj postiže koš za 82:79 u psolednjih 20 sekundi.

Barselona se odlučila za brzi napad, posle kojeg Abrines pogađa dugu dvojku i ponovo je pola koša za Real na 16 sekundi pre kraja.

U neizvesnoj završnici Real je uspeo da pokupi svoj promašaj posle slobodnog bacanja, Jabusele je postavio 86:83. Mirotić je izvveo poslednji šut na utakmici, i pošto je izblokiran Real je prošao u finale.

Kod pobednika najefikasniji su bili Kozer i Jabusele sa 18 poena, dok je Ljulj ubacio 15.

U barseloni Mirotić je imao sjajnu partiju sa 26 poena i 12 skokova, Laprovitola je dodao 17, Dejvis 15.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizanu preti žestoka kazna zbog protesta na derbiju!

Fudbalskom klubu Partizan preti oštra kazna zbog kašnjena početka meča sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije. Disciplinska i etička komisija...

POVEZANE OBJAVE