HLADAN TUŠ: Poznate šanse za nastup dva srpska kluba u Evroligi

Čak i u slučaju da ruski klubovi definitivno ne budu imali pravo nastupa u Evroligi naredne sezone, nemoguće je da jedan srpski klub dobije vajld kard, otkrio je vrlo direktno predsednik Evrolige Đordi Bartomeu.

ABA liga neće dobiti drugu vajld kartu za narednu sezonu. Šampion će sigurno igrati Evroligu naredne sezone, za ostale nema garancije, kao posledica rangiranja takmičenja, jasan je bio Bartomeu, na taj način otkrivši da se situacija zapravo neće promeniti u odnosu na trenutno stanje.

On je rekao da nije nezamislivo da jedan grad ima dva kluba u Evroligi, ali da je teško ostvarivo, jer postoji samo jedan takav slučaj.

Nama je ovo tržište vrlo značajno, posebno Beograd. Uostalom mi smo ovde sada i završni turnir je sjajan. Videli smo odličnu košarku, organizacija je odlična. Beograd ima mesto u Evroligi iz jasnih razloga. Kada dođemo ovde, imamo dva kandidata, vrlo stabilna kandidata. Zvezda je tim koji se takmiči godinama, sada smo svedoci povratka Partizana,  rekao je prvi čovek Evrolige, pa objasnio:

To je nešto što nije nezamislivo, da imamo dva tima iz Beograda, ali nije jednostavno. Nemamo tržišta sa dva tima i od toga sve zavisi. Svako je drugačlije u drugim tržištima. U Nemačkoj znamo da imamo dva mesta, Berlin i Minhen, podsetio je Bartomeu.

On je ostavio prostora da se u budućnosti, u zavisnosti od proširenja lige, dođe do takve situacije.

Moguć je scenario da jedan klub osvoji ABA ligu, drugi Evrokup. To se ove sezone nije dogodilo. U budućnosti ćemo videti. Ovaj region nam je veoma bitan, to je vrlo jasno. Beograd nam je sjajno tržište. U budućnosti postoji mogućnost da oba kluba učestvuju u Evroligi, sve zavisi koliko klubova će biti. Skorije neće biti dva kluba iz Beograda kao stalni članovi lige, ali u budućnosti postoji mogućnost, neodređen je bio Bartomeu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Puma predstavila dres Srbije za EURO (FOTO)

Jedna od stvari koji se najviše iščekuju pred neko veliko fudbalsko takmičenje su predstavljanja novih dresova reprezentacija učesnika. Tako je...

POVEZANE OBJAVE