EL: Efes odbranio titulu u neverovatnoj završnici, Micić ponovo vodio do pehara

Anadolu Efes odbranio je titulu u neizvesnoj završnici finala Evrolige pošto je slavio 58:57 na krilima Vasilija Micića koji je postigao 23 poena.

Utakmica je krenula čvrsto sa obe strane. Ral Madrid je preuzimanjima u odbrani “isekao” protok lopte Efesa i teško su dolazili do otvorenih pozicija za šut.

Sa druge strane, ekipa Ergina Ataman nije imala rešenje za centra reala Tavaresa, koji je od 15 poena tima iz Madrida u prvih 10 minuta, postigao 12.

Real nije služio šut spolja i nisu postigli nijednu trojku iz 8 šuteva. Prednost 15:8 u zvaršnici je istopio Šejn Larkin sa 6 vezanih poena za 15:14.

U drugoj četvrtini viđena je slična situacija. Igralo se tvrdo, a Real je diktiria ritam. U prvih 15 minuta jedini koš van reketa je delo Džefrija Tejlora koji je postigao trojku. Do kraja poluvremena ubacili su još dve, tanije Entoni Rendolf je odlično iskoristio dva viška.

Efes je u potpunosti zavisio od dvojca Micić – Larkin. Činilo se da drugi nemaju ni hrabrosti da nešto više učine. Od 29 poena, koliko su dali u prvih 20 minuta, 23 su delo ovog sjajnog bekovskog para.

Kod Reala jedini dvocifrene je bio Tavares sa 12 poena koje je dao u prvoj četvrtini. Na kraju poluvremena 34:29.

Izuteno tvrda je bila treća četvrtina koju je Efes rešio u svoju korist rezultatom 11:8. Dugo je ekipa iz Turske bila na postignuta 2 poena, a čini se da je Real imao veliku šansu da se odlepi pri rezultatu 40:33 kada Abalde promašuje dve otvorene trojke, a sa druge strane Plajs pogađa za 40:36.

Koliko je sve bilo čvrsto, i koliko strelci nisu bili raspoloženi, govori da je čak i Šejn Larkin na kraju četvrtine promašio dva slobodna bacanje za izjednačenje, pa je Real vodio 42:40.

U četvrtom period Efes vodi posle duže vremena trojkom Micića preko Tavaresa, a potom i prave tri poena viška što im je bilo najveće vođstvo na meču.

Ušlo se u neizvesnu završnicu. prvo je dek poravnao na 53:53 trojko, a potom je Micić uzvratio za 56:53 za Efes. Vrlo važnu ulogu u završnici je odigrao Tibor Plajs koji je postizao poena svaki put kada je Efes bio u teškim situacijama da poentira.

U neshvatljivoj završnici, Real Madrid nije pravio faul i Efes je prostim istekom vremena došao do titule šampiona

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANCI PIŠU: Ivanović bi mogao da završi četvrti mandat u Baskonji, spremna zamena!

Košarkaši Baskonje večeras igraju odlučujuću utakmicu u Evroligi. Ukoliko savladaju Virtus, igraće plej-of seriju sa Real Madridom. U španskom prvenstvu su...

POVEZANE OBJAVE