F4: Barselona osvojila treće mesto!

Košarkaši Barselone su osvojili treće mesto na F4 u Beogradu pošto su pobedili Olimpijakos 84:74.

Kao što se očekivalo kod utakmice koja je utešna za obe ekipe, krenulo je u jednom laganom ritmu u kojem se Barselona bolje snašla. Brzo su Katalonci došli do prensoti 10:2, koju su čuvali većim delom prvog poluvremena.

Kako je meč odmicao, Olimpijakos je ulazio u ritam u oba pravca i vrlo brzo su ušlu u tuakmicu gde se igralo koš za koš sa dosta promena vođstva.

U tom ritmu se igralo do pred sam kraj drugog perioda, kada Barselona u poslednjih 2 minuta pravi seriju 8:0 i na odmor odlazi sa prednošću 45:38.

U trećem periodu Katalonci su napravili vrlo brzo dvocifrenu prednost koja je išla do 13 poena razlike. Olimpijakos je delovao bezidejno, ali su na krilima svojih navijača pronašli neophodnu energiju preko Saše Vezenkova koji je u trećem periodu postigao 10 poena. Uspeli su do kraja četvrtine da smanje na 6 poena minusa – 62:56.

U poslednjem periodu Barselona je ponovo preuzela igru u svoje ruke. Pokušao je Olimpijakos u jednom naletu da dođe do preokreta, ali su Katalonci posle tajm-auta odlično reagovali, podigli prednost na 10 poena i više je nisu ispuštali. Na kraju 84:74.

Kod pobednika najefikasniji su bili centri. Mirotić je postigao 19 poena, Šanli 16. Kod Olimpijakosa Vezenkov 20, Slukas 14.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BILI NADOMAK KAPITALNOG BREJKA: Gostuje Zvezda, SC pušta karte u prodaju

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Studentski centar u prvom meču četvrtfinala ABA lige. Nisu do trijumfa došli lako, već...

POVEZANE OBJAVE