PETA UZASTOPNA TITULA: Crvena zvezda je šampion Srbije, Borjan postigao poslednji gol u sezoni!

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona Srbije, pošto su u poslednjem kolu na stadionu “Rajko Mitić” savladali Voždovac sa 3-1.

Na ovaj način je nastavljena dominacija, pošto crveno-beli po peti put uzastopno podižu pehar namenjen najboljem klubu u Srbiji.

Kada je reč o sveukupnoj istoriji, Zvezda je šampion države po 33. put, kako god se zvala i u kojim god granicama bila.

Velika simbolika ostaje u tome što je poslednji gol u sezoni postigao sa penala golman Milan Borjan, pa se tako upisao u listu strelaca na poslednjem meču uz dvojicu najbitnijih fudbalera Zvezde Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića.

U 19. minutu se lopta posle odbijene lopte, usled slobodnog udarca koji je izveo Kanga, odbila do Ivanića, koji je ipak šutirao preko gola.

U 26. minutu viđen je prvi korner za Voždovac, ali bez ozbiljnije prilike.

Ohi je propustio veliku šansu u 34. minutu, kada je posle dodavanja Kataija iz velike blizine šutirao pored gola.

Ipak, Katai je sam zatresao mrežu šest minuta kasnije posle kornera, koji je sam i izbrio odliičnim udarcem glavom. Posle popravnog nije bilo pomoći za goste.

Zvezda je nastavila sa žestokim napadima i u drugom delu, a to je krunisao pogotkom u 54. minutu Mirko Ivanić, koji je glavom matirao Miloša Krunića, posle kvalitetnog centaršuta Bena sa desne strane.

Četiri minuta kasnije Gajić je prodrmao prečku, posle izboksovane lopte od strane golmana gostiju.

U 59. minutu umalo Ivanić nije uzvratio Benu asistencijom, ali je fudbaler sa Komora bio neprecizan na drugoj stativi.

Trener Dejan Stanković se potom opredelio da ništa ne prepusti slučaju i umesto Ohija je ubacio Radovana Pankova, tako špica zamenivši štoperom.

Kada se najmanje očekivalo, Voždovac je došao do gola i smanjio na 2-1. Nemanja Milojević se najbolje snašao pred golom Crvene zvezde posle slobodnog udarca njegovog tima i nespretne reakcije defanzivaca domaćih.

Kada je utakmica već odavno bila u fazi rutinskog odrađivanja, na početku zaustavnog vremena, usledio je penal za tim Dejana Stankovića, posle faula nad Kataijem.

Ovo je simolično bila prilika da se u strelce upiše i golman Milan Borjan – i da tako bude nagrađen za fantastično obavljanje svog primarnog posla za sve vreme provedeno u Zvezdi – koju je on i iskoristio, na sveopšte oduševljenje navijača i saigrača.

Ostaje još da se odigra finale Kupa Srbije, u kom će o drugom domaćem trofeju odlučiti Crvena zvezda i Partizan u još jednom večitom derbiju ove sezone.

Katai 40, Ivanić 54, Borjan 90+2p – Milojević 64

Sudija: Dejan Trifković

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga – Ivanić, Katai, Ben – Ohi.

VOŽDOVAC (5-4-1): Krunić – Mijailović, Milović, Ivezić, Đorđević, Lasickas – Purtić, Milojević, Đurišić, Pantović – Ćirković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE