PREMIJER LIGA: Siti odbranio titulu posle rolerkostera poslednjeg kola, Gundogan junak! (VIDEO)

Fudbaleri Mančester Sitija odbranili su titulu šampiona Premijer lige posle velikog preokreta protiv Aston Vile na Etihadu i pobede od 3-2.

Tako Liverpulu nije vredela pobeda na Enfildu protiv Vulverhemptona, takođe posle preokreta, sa 3-1, pošto su ostali na bod iza tima Pepa Gvardiole.

Siti je sve do 76. minuta gubio sa 2-0, posle golova Matija Keša u37. i Felipe Kutinja u 69. minutu.

Ipak, mančesterski tim je ovim preokretom u neku ruku i opravdao titulu.

Prvo je Gundogan glavom, na centaršut Sterlinga sa desne strane smanjio na 2-1 u 76. minutu, a samo dva minuta kasnije je Rodri veoma preciznim udarcem posle dodavanja Zinčenka poravnao rezultat.

Konačan rezultat, i titulu šampiona, novim golom obezbedio je Gindogan u 81. minutu. Nemcu je ostalo da samo gurne loptu u mrežu, posle dodavanja Kevina De Brujnea.

U utakmici u kojoj je morao da pobedi, Liverpul je ostao šokiran već u 3. minutu, kada je posle kontranapada Raul Himenez proigrao Pedra Neta kome nije bilo teško da smesti loptu u mrežu.

Redsi su do poluvremena poravnali rezultat, pošto je Sadio Mane iskoristio atraktivnu asistenciju petom Tijaga.

Posle gužve u šesnaestercu, Mohamed Salah je doneo sveopštu euforiju na Enfildu kada se najbolje snašao i postigao gol za prednost od 2-1 domaćina, a pobedu je pet minuta kasnije potvrdio Henderson posle proigravanja od strane Firmina.

Međutim, tada je već Siti obezbedio preokret u Mančesteru i bilo je jasno da je bliži šampionskoj tituli, što se i desilo.

Drugi mančesterski klub, Junajted, i pored poraza na gostovanju Kristal Palasu minimalnim rezultatom, bez Kristijana Ronalda, ostvario je plasman u Ligu Evrope naredne sezone, pošto je i Vest Hem izgubio u gostima protiv Brajtona sa 3-1.

U ostalim utakmicama poslednjeg kola Premijer lige, a sve su odigrane danas od 17 časova, zabeleženi su sledeći rezultati:

Arsenal – Everton 5:1

Brenford – Lids 1:2

Barnli – NJukasl 1:2

Čelsi – Votford 2:1

Lester – Sautempton 4:1

Norič – Totenhem 0:5

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE