PRETVORIO SE U JOKIĆA: Dominantni Milutinov vodio CSKA do druge pobede u finalu VTB lige! (VIDEO)

Košarkaši CSKA iz Moskve savladali su na svom parketu Zenit iz Sankt Peterburga sa 82-73 (22:17, 19:18, 25:12, 16:26) i tako poveli sa 2-0 u finalnoj seriji VTB lige.

Prvo poluvreme proteklo je u neizvesnoj borbi, ali kada je domaćin preuzeo vođstvo krajem prve deonice više ga gotovo nije ispuštao do kraja poluvremena.

Ključna je bila treća četvrtina, koju je tim Dimitrisa Itudisa dobio sa 13 poena razlike, pa je na kraju iste vodio sa 66-47, posle čega nije bilo povratka za tim Zenit, pa je uzalud bila i poslednja četvrtina koju su dobili dvocifrenom razlikom.

Ponovo je blistao srpski centar Nikola Milutinov sa sjajnim dabl-dabl učinkom od 16 poena i neverovatnih 17 skokova, uz, za centra fantastičnih, 6 asistencija – za indeks korisnosti 35!

Pored njega, odličan je bio i Vil Klajburn – za kog se pojavila informacija da će naredne sezone nastupati za dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope Anadolu Efes – koji je bio i najefikasniji sa 19 poena. Kasper Ver, koji je bio najefikasniji na prethodnom meču, sada je zabeležio 14 poena, a dvocifren je bio i Semen Antonov sa 10 poena.

Na drugoj strani je Sergej Karašev bio najbolji sa 20 poena i po 2 skoka i asistencije, dok je Alek Pojtres uz 9 poena upisao i čak 11 asistencija.

Džordan Lojd je upisao 6 poena i po 3 skoka i asistencije, dok je drugi bivši igrač Crvene zvezde Bili Beron uz 5 poena imao po 2 skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE