Bogdan Bogdanović ne nastupa na EP za Srbiju!?

Veliki problem u najavi za košarkašku reprezentaciju Srbije i selektora Svetislava Pešića pred Evropsko prvenstvo.

Naime, kako prenosi Mozzart sport, Bogdana Bogdanović će morati da ide na operaciju kolena koji ga muči izvesno vreme. On e tu operaciju izvršiti za vreme letnje pauze, a trebaće mu i vreme za oporavak.

Ono što je problematično za reprezentaciju Srbije jeste što bi u slučaju da Bogdanović igra, jeste osiguranje koje veoma skupo za povrede kao što je ova.

Svetislav Pešić je u svom poslednjem intervjuu nagovestio mogućnost da “neki igrači morati na operacije” zbog čega “možda neće igrati Evrobasket”.

Za mene je Evropsko prvenstvo jako daleko. Ne znam još sa kim ćemo igrati ni kvalifikacije. Čekamo da se završi Superliga, pa da se završi ABA liga, da vidimo ko će biti spreman. Neki igrači moraće na operacije, neće moći da igraju možda ni Evrobasket. Neko mora da se odmara, jer ovo nije NBA sistem, nego evropski. Od 15. septembra do 15. juna nema pauze, što je ogromno opterećenje, dolazi do povreda, zasićenja… Moramo da vidimo koji su igrači mentalno i fizički spremni da iznesu utakmice sa Letonijom i Belgijom, rekao je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE