Mbape o ostanku u Parizu: Evo šta je izjavio nakon novog ugovora

Jedan od najboljih fudbalera današnjice napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape prvi put je javno govorio o ostanku u Francuskoj i Parizu.

Svi su očekivali njegov odlazak u Real Madrid, ali sjajnu fudbaler je promenio odluku. Mediji spekulisu da je ostao zbog plate od 100 miliona evra godišnje uz bonuse za potpisivanje novog ugovora od 300 miliona.

-Tužan sam jer se priča o novcu. A nikada nisam pričao o njemu, već o fudbalu, titulama, važnim utakmicama. Ljudi mogu da pričaju šta žele, ali nisam takav. Pričao sam sa ljudima iz Real Madrida, sa ljudima iz Pari Sen Žermena i znaju da u razgovorima sa predsednikom Florentinom Peresom ili Naserom El Kelaifijem – tema nikada nije bilo novac. Možda se delom time bavio moj advokat, kao i majka, ali ja nisam. Ja pričam o sportu, na terenu. Novac ide na moj račun, posvetim mu malo pažnje, ali ne hajem. Ovde sam da osvajam titule, da pokažem da sam najbolji i budem srećan, rekao je Mbape.

Kao ključni faktor ostanka u glavnom gradu gradu Francuske, istao je Francusku, a u donošenju ove odluke razgvoarao je i sa predsednikom njegove zemlje Emanuelom Makronom.

-To je nešto posebno. Nisam mislio da ću ikada pričati sa takvom osobom zbog novog ugovora. Neverovatno je razgovarti sa njim i svim tim važnim ljudima. Na kraju je bila moja odluka, ali svi su mi dali dobre savete. Mnogo sam razmišljao šta bih mogao da uradim ili postanem. Odlučio sam da ostanem u zemlji jer sam Francuz i da budem deo novog projekta, nove ere PSŽ-a. Mislim da je odluka dobra, jer je moja.

Mbape je priznao da je želeo da pređe u Real iz Madrida, ali da su se stvari jednostavno promenile.

-Hteo sam prošle godine u Real Madrid. Smatrao sam da je to dobra odluka, ali sada je drugačije jer sam bio slobodan igrač. Francuz sam i znam da sam bitan svojoj zemlji i kada je to slučaj, ne možete da razmišljate samo o fudbalu, već i o životu. Kada dobijem diplomu ostaću u Francuskoj, ovde živeti sa porodicom i prijateljima. Jedino mogu da se zahvalim navijačima Real Madrida, čitavom klubu, jer su mi dali svu moguću ljubav i bilo je neverovatno jer nikada nisam igrao za njih. Samo kada sam imao 14 godina i to na nedelju dana, ali to je neverovatan klub i želim mus reću u finalu Lige šampiona, jasan je Mbape.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE