Larkin uveren da će Micić uspeti u NBA ligi

Srpski košarkaš Vasa Micić po drugi put uzastopno izabran je za MVP-ja završnog turnira Evrolige, a drugi put zaredom je i zajedno sa svojim Efesom podigao pobednički pehar, čemu je umnogome doprineo i Šejn Larkin.

Američki bek je u razgovoru za grčku Gazetu ponovo govorio o potencijalnom učinku srpskog košarkaša u NBA ligi, u kojoj prava na njega trenutno polaže Oklahoma.

Uopšte ne treba postavljati pitanje da li Miciću odgovara NBA liga i da li tamo može da igra. Momak je dva puta bio MVP Fajnal fora Evrolige, osvojio je dva uzastopna trofeja i ove godine je postao najbolji strelac. Smešan je svako ko misli da je to jednostavno. Pobediti na najvišem nivou u evropskoj košarci, sa sezonom od 34 utakmice, plej-ofom i potom u dve nokaut utakmice, veoma je teško, rekao je Larkin, a prenosi “Mozzart sport”.

On je istakao da se uopšte ne postavlja pitanje da li Micić može, već da li želi da prihvati ponude koje mu se nude.

Vasa će imati zapaženu NBA karijeru, ako se odluči za to. Sve zavisi isključivo od njega. Srećan sam zbog svega što smo zajedno prošli i što sam video da se oporavlja i dostiže nivo na kojem je sada. Siguran sam da će doneti pravu odluku za sebe, poručio je bek Efesa.

Larkin je o potencijalnom prelasku našeg asa u NBA govorio i neposredno nakon odbrane evropske krune.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAO BEZ TRENERA: Ova stvar je ubrzala rastanak Đokovića i Ivaniševića

Srpski teniser Novak Đoković u nastavak sezone ulazi bez trenera. Nakon skoro pet godina, prekinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem....

POVEZANE OBJAVE