Obradović: Pronašli smo rešenje za Crvenu zvezdu

U finalu ABA lige sastaće se večiti rivali Crvena zvezda i Partizan.

Trener Partizana, Željko Obradović izneo je očekivanja pred utakmice koje slede.

Nama je najbitnije da je poslednja utakmica dobro odigrana i to raspoloženje treba da nas nosi, tako da probamo da se ravnopravno borimo protiv tima koji je u prednosti. To je iskusan tim, godinama igraju zajedno i igrali su mnogo finala. To je tim koji u svakom trenutku zna šta treba da radi na parketu. To su inteligentni igrači, koji čitaju odbranu i koji umeju da kazne svako preuzimanje. Mi moramo da budemo na tom nivou da bismo mogli da se borimo. Ali, da ponovim da smo zadovoljni i srećni što smo u finalu, rekao je Obradović i dodao:

Tri puta do sada se igrao večiti derbi ove sezone. Dva puta je slavila Zvezda, jednom Partizan. 

Biće različito utoliko što je ovo plej-of, i što se igra na svaka dva dana. Kad igraš u seriji protiv jednog tima u plej-ofu, u tri dana moraš da promeniš neke stvari i da menjaš. Slažem se da su tri utakmice totalno različite, napravili smo analizu, treba da vodimo računa da su izuzetnom iskusan tim, sa izuzetnim kvalitetom. Uostalo, znamo kako da igramo protiv Zvezde pred našim navijačima na utakmici koju smo rešili u našu korist. Ponavljam, ona naša utakmica protiv Budućnosti i pred našim navijačima nam je pokazala gde bi bilo rešenje. Svi smo mi svesni da igramo za sebe, ali imamo obavezu da ljudima koji su nas bodrili cele godine omogućimo da vide tim koji je požrtvovan i da ih vidi u finalu, kazao je Obradović i nastavio:

Pritisak sigurno postoji kao nešto što je kod nas prisutno, sama činjenica da dođeš do finala ga donosi. Neću da ponavljam činjenicu da je naš tim najmlađi u Evropi. Sve ono što se dešavalo tokom sezone, ona bolna događanja, sve to treba da pomogne da se igrači rasterete maksimalno. Na kraju krajeva, to je uvek isto pet na pet na terenu, igra se košarka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE