I VIŠE NEGO DOBRA CIFRA: Evo koliko je Roma zaradila osvajanjem Lige konferencije

Fudbaleri Rome su sinoć u Tirani u finalu premijernog izdanja Lige konferencije pobedili ekipu Fejnorda s minimalnih 1:0 i došli do prvog evropskog trofeja nakon 1961. godine.

Ekipa Žozea Murinja slavila je pogotkom Nikola Zaniola u 32. minuti, a portugalski stručnjak postao je tek drugi u istoriji koji je osvojio pet evropskih trofeja.

Romi bi trijumfom Lige konferencije automatski osigurala plasman u grupnu fazu Lige evrope naredne sezone, ali je ‘Vučica’ to ionako osigurala kroz Seriju A pa taj bonus neće iskoristiti.

Međutim, itekako dobro će iskoristiti prilično velik novac koji su zaradili osvajanjem novog UEFI-inog takmičenja-

Roma se u Ligu konferencija plasirala kroz plej of u kojem je u dva susreta izbacila turski Trabzonspor s ukupnih 5:1. Za plasman u grupnu fazu dobila je 2.94 mmiliona evra i onda po 166.000 evra za svaki osvojeni bod. Roma ih je osvojila 13 pa je tako zaradila 2.15 miliona evra.

Za osvajanje prvog mesta u grupi dobila je bonus od 650.000 eura, za prolazak u nokaut fazu još 300.000, a za plasman u osminu finala još 600.000 evra. Plasmanom u četvrtfinale zaradila je dodatni milion, za polufinale dva, a osvajanje trofeja donelo je je još pet miliona evra.

Tako je Roma u Ligi konferencija zaradila ukupno 14.6 miliona evra u što nije uračunat deo prihoda od televizijskih prava, kao ni bonus za UEFA koeficijent.

Taj novac Roma će dobiti naknadno, s tim će se ukupna zarada popeti do 20 miliona evra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA liga donela odluku: On je najbolji trener elitnog takmičenja

Trener košarkaša Oklahome Mark Dagnolt proglašen je za najboljeg trenera u NBA ligi, objavilo je to takmičenje. Dagnolt je predvodio...

POVEZANE OBJAVE