KAD SE NJIH DVOJICA SPOJE: Kavani blizu povratka u Seriju A, stvara se tandem iz snova!

Frank Riberi je prošlog leta potpisao za Salernitanu i dodatno zapalio iskru euforije koja je oko tog kluba tinjala zbog povratka u elitni rang italijanskog fudbala.

Pune 22 godine nije ih bilo u Seriji A, sve do prošle godine kada su osvojili drugo mesto u Seriji B i izborili promociju.

Početkom sezone, a zapravo možemo reći i kroz celi jesenji deo, bili su prožeti tehničko-administrativnim problemima te prilagođavanju na najviši rang usled čega su niz kola bili zakucani na začelju Serije A.

Dugo su bili kao glavni kandidati za ispadanje, ali onda se dogodilo čudo, na klupu je došao trener Davide Nikola, ekipa se pokrenula i zaređali su seriju dobrih rezultata.

Salernitana je na kraju ostala u Seriji A, doduše uz dosta sreće u zadnjem kolu. Oni su bili domaćini Udinezeu i imali su kristalno čistu situaciju – pobedom bi se i matematički spasili.

Umesto toga, dogodio im se debakl, poraženi su 0:4 pa su veći deo utakmice njihovi navijači osluškivali šta se događa u Veneciji gde je gostovao rival u borbi za ostanak Kaljari.

Premda je klub sa Sardinije uputio preko 20 udaraca na gol, Venecia se nekako obranila i rezultatom 0:0 povukla Kaljari sa sobom u Seriju B, a Salernitana se spasila.

Njen predsednik Danilo Iervolino u intervjuu za Mančester Evening News nagovestio je da će pokušati dovesti Edinsona Kavanija.

Urugvajskom golgeteru se uskoro završava ugovor sa Junajtedom i neće biti potpisan novi te će od 1. jula biti slobodan igrač.

“Mi bismo ga jako voleli dovesti. Bio bi to neverovatan dar za celi grad s obzirom na to da smo ostali u Seriji A.”

Kavani je u februaru navršio 35 godina i sigurno može odigrati još poneku sezonu. Uostalom, Riberi je od njega stariji četiri godine i još uvek igra, pa se navijači Salernitane s pravom nadaju da bi sledeće sezone mogli u svom klubu gledati tandem ovih legendi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE