ABA liga: Zvezda bolja od Partizana za vođstvo u seriji!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u finalnoj seriji ABA lige protiv Partizana rezultatom 90:76 i poveli sa 1:0.

Jako su ušli u meč i jedni i drugi, prve poene na utakmici upisao je Partizan preko Avramovića, ali ubrzo su uzvratili i crveno-beli koševima Voltersa.

Zvezda je pogodila trojku preko Holinsa, a zatim su napravili seriju od 7:0 za vođstvo od 11:6.

Međutim, u nastavku je Avramović postigao trojku, a zatim i Panter i Partizan je opet poveo 13:15.

Stefan Marković prekida serju Partizana sa dva slobodna bacanja, a zatim je zaradio i tehničku grešku jer je sklonio loptu posle zakucavanja.

Nakon prve četvrtine, Partizan je imao prednost od četiri poena prednosti, 19:23.

Druga deonica počinje trojkom Zeka Ledeja za plus sedam – 19:26. Nikola Kalinić, sa linije za slobodna banja. Prekida se serija Partizana.

U nastavku meča, nizali su se koševi kako sa jedne tako i sa druge strane, pa je rezultat bio 28:28.

Iako je Partizan u većem delu prvog poluvremena imao prednost, u jednom momentu i sedam poena prednosti. Međutim Zvezda je došla do preokreta preko sjajnog Dejana Davidovca koji je ubacio 10 poena,a rezultat na poluvremenu je bio 42:39.

Mnogo bolji početak drugog poluvremena Crvene zvezde. Trojku je pogodio Volters za 46:39. U nastavku su crveno-beli došli do dvocifrene prednosti Dobrić je pogodio za plus 11.

Nastavak utakmice je prošao u znaku sjajnog Dobrića, pogodio je dve trojke zaredom za veliku prednost svog tima.

Kevin Panter je jedini koji je održavao Partizan u trećoj deonici, pogodio je trojku iz vrlo teške pozicije za minus devet.

Zvezda je do kraja treće deonice održavala prednost.

U poslednjoj deonici, Zvezda je uvećala prednost, a Mur je nakon toga postigao dve trojke, nakon koji je Partizan smanjio zaostatak i približio se na samo 6 poena prednosti.

Nikola Ivanović je vratio Zvezdu u život, postigao je dve trojke i na šest minuta do kraja crveno-beli su imali prednost od 10 poena razlike.

Zvezda je u poslednjoj deonici kontrolisala utakmicu, održavala prednost i došla do važne pobede.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Klop se izvinio: Dogodilo se i više to ne možemo da promenimo

Trener Liverpula Jirgen Klop izvinio se navijačima zbog poraza od Evertona, posle kojeg su se njegovi fudbaleri udaljili od...

POVEZANE OBJAVE