ERAKOVIĆEV PUT OD TRAGIČARA DO HEROJA: Kada sam preživeo onakvo vređanje, lako ću se navići na pohvale!

Kaže se da napad osvaja utakmice, a odbrana titule. Crvena zvezda ima četiri pehara u poslednje dve godine i dva neprelazna stuba u defanzivnoj liniji, kakve Marakana nije videla dugi niz godina.

Jedan od ta dva stuba, gradio se u Ljutice Bogdana 21 godinu da bi prerastao u jednog od glavnih zaštitnika crveno-belih ambicija.

Baš kao što je to činio čitave sezone, Strahinja Eraković je sinoć bez greške zaustavljao protivnika i branio tvrđavu Milana Borjana.

Prezadovoljan sam kako smo igrali juče, kako smo sakupili snage i odigrali utakmicu u finalu kupa iako nije bilo mnogo vemena da je spremamo. Uspeli smo da odbranimo duplu krunu što nije laka stvar i jako sam ponosan – otkrio je Eraković za Meridian sport.

Od najvećeg tragičara do apsolutnog heroja kratak je opis Erakovićeve priče u “večitim derbijima”.

– Da ostanem svoj na svome kao što sam do sada. Kad sam preživeo grešku u prvom derbiju i svo ono vređanje, lako ću se sada navići na pohvale – presrećan je Eraković.

Nije ekipa Aleksandra Stanojevića bila lak plen za srpskog šampiona.

Rikardo, Kvinsi Mening, Lazar Marković su iscrpeli i poslednje kapi znoja iz šampionske postavke, da bi se na kraju samo nemoćno sudarali u mladog defanzivca i njegovog “partnera u zločinu” Aleksandra Dragovića.

Odbili su ipak, da prisustvuju slavlju.

To je njihova stvar, oni su nam čestitali na kraju tako da nisam osetio nikakvu lošu nameru sa njihove strane – kaže Eraković.

Koliko je njegova kratka karijera u usponu, a njegova veština obećavajuća, dovoljno govori činjenica da je pred početak takmičenja u Ligi nacija dobio poziv od Dragana Stojkovića Piksija.

Uzbuđen sam, srećan. Biti pozvan u A selekciju reprezentacije Srbije je san svakog dečaka koji krene da trenira fudbal – zaključio je Eraković za Meridian sport.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE