Fener slomio Darušafaku, Gudurić najefikasniji

Košarkaši Fenerbahčea savladali su na gostovanju Darušafaku sa 73-69 u trećoj utakmici polufinalne serije turskog prvenstva, tako došavši do prednosti od 2-1 u seriji.

U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio srpski košarkaš Marko Gudurić sa 12 poena, uz 4 asistencije i 3 skoka.

Tim Saše Đorđevića je dobro startovao i već tokom druge deonice imao i velikih +13, ali je već do odlaska na veliki odmor razlika smanjena na 6 poena.

Potom je na startu trećeg perioda došlo do potpunog preokreta i prednosti od 4 poena u korist domaćina, ali se evroligaš ipak trgao i do kraja četvrtine ponovo povratio docifrenu prednost.

Ni tu nije bio kraj, pošto je Darušafaka izjednačila u poslednjih 10 minuta na 64-64, ali ipak nisu mogli do novog preokreta, iako je bilo neizvesno do samog kraja.

Najefikasniji pojedinac meča je bio Gabrijel Olaseni sa 15 poena, uz tri skoka, dok je njegov saigrač Troj Kopejn sakupio 12, uz 6 asistencija i 5 skokova. Ipak, dvojica najefikasnijih na meču nije bilo dovoljno za trijumf protiv evroligaša.

Pored srpskog beka, u pobedničkom sastavu su dvocifreni bili još i Nando de Kolo (5 skokova, 5 asistencija) i Metakan Birsen (5 skokova) sa po 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Problem u najavi: Duljaj najavio sebi novu kaznu

U 173. večitom derbiju suspendovanog Igora Duljaja zameniće Albert Nađ, a komunikacija trenerskog tandema mogla bi da izazove dodatne...

POVEZANE OBJAVE