KOMPLIMENTI PRŠTE: Grof Božović govorio o potencijalnom pojačanju Zvezde

Nedavno se pojavila informacija da je Kingsi Kangva igrač koji se ozbiljno nalazi na meti srpskog šampiona Crvene zvezde.

O njemu je, u izjavi za “Max Bet sport”, govorio i Miodrag Grof Božović, nekadašnji trener Zvezde, koji je sa njim sarađivao ove sezone u Arsenalu iz Tule.

Božović je potencijalno pojačanje crveno-belih uporedio i sa Gelorom Kangom, sa kojim je svojevremeno takođe sarađivao u Rostovu, pre nego što je stigao u tadašnji tim Zvezde koji je on vodio.

On je otkrio gde se trenutno nalazi Kangva.

Znam samo da postoji interesovanje Zvezde. Nisam upućen dokle su klubovi stigli u pregovorima. Posle poslednjeg kola prošlog vikenda sledi letnja pauza, a većina igrača je na odmoru. Kangva je otišao u Afriku i ima obaveze u selekciji Zambije, otkrio je Božović, pa se osvrnuo na karakteristike ovog fudbalera.

Kangva je iskusan i prošao je dosta. Sa 23 godine biti standardan u reprezentaciji koja ima dobre pojdince je potvrda kvaliteta. Ako se bude razvijao biće i bolji od Kange koji je pokazao da je bitna poluga. Zambijac je baš moćan na sredini, ume iz drugog plana da postiže golove, ocenio je popularni Grof.

On je na kraju izveo nedvosmislen zaključak.

Nemam dilemu da bi se uklopio i igrao na visokom nivou. Fizički i taktički po meni je besprekoran. Jasno je da Zvezdini poslednji uspesi su ispraćeni, renome kluba je porastao. Kangva je pojačanje i dobro ulaganje, zaključio je nekadašnji strateg crveno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE