REAL ŠAMPION EVROPE PO 14. PUT: Vinisijus i neustrašivi Kurtoa za tron Lige šampiona! (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida postali su šampioni Evrope po 14. put, pobedom u finalu Lige šampiona u Parizu nad Liverpulom minimalnim rezultatom 1-0.

Tako tim koji vodi Karlo Anćeloti sada ima duplo više titula šampiona Evrope u odnosu na njegov bivši klub Milan, koji je drugi na večnoj listi. Na trećoj poziciji je upravo Liverpul, koji je večeras propustio šansu da se izjednači sa Rosonerima u ovom segmentu.

Jedini gol na meču bio je delo Vinisijusa Žuniora, ali je bez dileme najzaslužniji za pobedu Madriđana Tibo Kurtoa, koji je činio čuda na golu.

O tome svedoči i podatak da je Real uputio samo četiri šuta ka golu, dok Liverpul nije uspeo da zatrese mrežu iz čak 23 pokušaja.

Prva ozbiljna prilika viđena je u 16. minutu kada je Trent Aleksander-Arnold uspeo da prodre u šesnaesterac protivnika i da kroz noge protivničkom fudbaleru doda loptu do Salaha, međutim Egipćanin nije bio u idealnoj poziciji.

Nastavljeno je da se igra pred golom španskog tima, ali je sve završeno kada je Kurtoa uhvatio loptu posle pokušaja Fabinja.

Ponovo je Liverpul u 20. minutu pripretio posle akcije Aleksander-Arnolda i Salaha, samo u obrnutim ulogama. Salah je ovog puta video otvorenog saigrača, ali je bek Redsa šutirao preko gola.

Nije stajao tim Jirgena Klopa sa nasrtajima u ovom intervalu.

Najopasnija prilika viđena je u 21. minutu, kada je Sadio Mane dobro šutirao, ali je golman Reala Tibo Kurtoa uspeo da zakači loptu taman toliko da bi se odbila do stative.

Nastavio je Liverpul sa inicijativom, dok Madriđani nisu stigli da upute šut ka golu sve do završnice prvog dela igre.

Tada je došlo do veoma ozbiljne situacije, kada se čak po prvi put u ovom duelu i zatresla mreža, ali je dosuđen ofsajd. Dugo se ova situacija proveravala putem VAR tehnologije, ali je odluka ostala na snazi.

Kada je duga lopta dospela do Karima Benzeme, francuski napadač se spetljao, ali mu se lopta vratila posle velike gužve i nespretne reakcije golmana Liverpula, kada mu nije bilo teško da postigne gol, koji je ipak poništen.

Ostaće sporno da li je lopta došla do njega posle kontakta sa loptom Fabinja.

Nastavljena je terenska dominacija tima Jirgena Klopa i nakon povratka na teren, ali je Kurtoa bio skoncentrisan i nikako nisu uspevali da dođu do gola.

To im se obilo o glavu u 59. minutu, kada je Real iz prvog udarca ka golu poveo!

Sa desne strane je centrirao Federiko Valverde, a Vinisijus Žunior odličnim tajmingom ispratio akciju, utrčao u prazan prostor i doveo svoj tim do prednosti.

Nije to pokolebalo engleski tim, koji je nastavio sa napadima, što je sada već bila i neophodnost.

Tako je Salah pet minuta posle promene rezultat uspeo sebi da izgradi prostora i uputi snažan šut, ali je Belgijanac na golu Kraljevskog kluba bio na visini zadatka.

Ubrzo je ponovo je čuvar mreže Reala sprečio Salaha da izjednači, kada je ofanzvac Redsa odlično prihvatio dugu loptu u šesnaestercu i gađao donji bliži ugao.

Morao je Klop da posegne i za izmenama, pa je Diogo Žota zamenio Luisa Dijaza u 71. minutu.

Oprobao je svoj udarac još jednom Aleksander-Arnold u 74. minutu, ali ponovo neprecizno, da bi ugrozio gol protivnika.

Morao je trener Liverpula ubrzo da sve karte baci na napad, pa je Tijaga Alkantaru zamenio Firmino. U isto vreme je umesto Hendersona u igru ušao Nabi Keita.

Neumoljiv na golu je bio Kurtoa, pa je i u 81. minutu sprečio pogodak posle novog snažnog pokušaja Salaha, gde je pritom lopta zakačila Žotu i veoma nezgodno promenila smer kretanja.

Samo dva minuta kasnije ponovo je Salah ostao bez pogotka, kada je od njega ponovo uspešniji bio Realov čuvar mreže.

U dva navrata je Real mogao da iskoristi totalnu ofanzivu protivnika i da iz kontri definitivno reši utakmicu, ali su Kazemiro i Sebaljos akcije završavali na pogrešan način, želevši da asistiraju.

Zaustavno vreme trajalo je pet minuta, ali ni to nije bilo dovoljno da Redsi ofanzivnu partiju krunišu pogotkom i dođu do izjednačenja, pa je Real Madrid ponovo postao šampion Evrope, tako da sada ima duplo više trofeja od Milana, koji je drugi na večnoj listi.

Liverpul (4-3-3): Alison – Aleksander Arnold, Konate, Van Djak, Robertson – Fabinjo, Henderson (od 77. Keita), Alkantara (od 77. Firmino) – Dijaz (od 65. Žota), Mane, Salah.

Real Madrid (4-4-2): Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Mendi – Kazemiro, Kros, Modrić (od 89. Sebaljos), Valverde (od 86. Kamavinga) – Vinisijus (od 90+2 Rodrigo), Benzema.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE