ABA: Zvezda vodi 2:0 u seriji, posle velike drame

U drugom meču finala ABA lige košarkaši Crvene Zvezde savladali su ekipu Partizana rezultatom 85:81, i tako poveli sa 2:0 u seriji.

Partizan je poenima Dalasa Mura otvorio meč, pa je uzvratio je Kalinić trojkom, ali su crno beli imali bolji poenterski start meča. Potom je Zvezda serijom 14:0 stigla do osetnijeg vođstva, a za to je u velikoj meri bio zaslužan Ognjen Kuzmić. Dalas Mur je to prekinuo svojim košem. Pokrenuo je seriju crno belih od 5:0, ali je prekinuo Ivanović, pogocima sa slobodnih bacanja. Zek Ledej i Kevin Panter su rano ušli u probleme sa faulovima i obojica ih pred nastavak imaju tri. Nikola Ivanović je postigao poslednje poene u prvom poluvremenu za plus sedam. Na kraju prvog dela Crvena zveda 47, Partizan 40.

Partizan je dobro počeo drugi deo, Avramvoić krade loptu i kuca za dodatno smanjenje prednosti. Centar Partizana Lesoj je za svega 50 sekundi napravio dve lične greške, a četiri ukupno. Zvezda je odmah dala brza četiri poena, a pogodili su Mitrović i Kalinić. Avramović je bio raspoložen za igru, fintirao je protivnika i ostao sam na šutu za tri što realizuje. Dugo je na semaforu stajalo 57:50, a ponajviše se ispromašivao Smailagić sa dva katastrofalna šuta za tri poena. Imao je Partizan poslednji napad, ali je Madar udvojen i izgubio je loptu. Pokušao je sa 3/4 Stefan Lazarević, ali je lopta ostala na obruču. Na kraju treće četvrine Crvena zvezda – Partizan, 62:53.

Partizan je fenomalno počeo poslednji deo utakmice, trojka Mura, pa poeni Lesora za samo minius četiri. Zatim slede dve trojke u nizu Alekse Avramovića koji briljira u ovoj četvrtini u kojoj je ubacio osam poena. Prva prednost Partizana još od početka utakmice.  Kalinić je doveo svoju ekipu u prednost na 69:68, odgovorio je Ledej, a potom i Kalinić još jednom trojkom za 72:71. Kada je Partizan bio blizu Holins je stigao do ničije lopte gde kuca i pravi potez meča za 76:73.

Potpuna drama dogodila se na 11 sekundi pre kraja meča kada je Branku Laziću dosuđen nesportski faul nad Panterom pri rezultatu 83:79 za domaćina. Partizan je imao dva bacanja i loptu sa strane. Ledej je polovično gađao, a u narednom napadu fauliran je i Lesor. Francuz je prvo pogodio, a potom napravio prestup kod drugog i Zvezda je imala akciju sa svoje polovine. Tu je pukla odbrana Partizana, Mitrović je položio i Zvezda je došla na korak od odbrane titule šampiona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos nakon pobede u derbiju prokomentarisao utakmicu i otkrio kada će biti poznato stanje Topićeve povrede

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u prvoj utakmici finalne serije ABA lige, u veoma neizvesnoj utakmici koju su...

POVEZANE OBJAVE