Evropsko prvenstvo: Srbija izgubila na penale od Holandije

Fudbalska reprezentacija Srbije do 17 godina je završila učešće na Evropskom prvenstvu u Izraelu. Od njih je u polufinalu bila bolja Holandija posle penal serije. U regularnom delu je bilo 2:2, posle penala 5:3 za Holanđane. 

Bez golova se otišlo na poluvreme, a onda je Holandija drugo poluvreme otvorila golom. Strelac je bio van Dujven posle dobre akcije njegove reprezentacije. Srbija je stigla do izjednačenja posle asistencije Stankovića iz kornera za Milošević u 50. minutu igre. Srbija je brzo napravila preokret, pa je povela u 55. minutu igre a strelac je bio Mijatović.

Holandija je posle drugog primljenog gola zaigrala bolje i ofanzvinije. Propustili su jednu priliku, ali su u drugoj izjednačili. Veliki propust reprezentacije Srbije iskoristio je Slori koji je izjednačio na 2:2.

U penal seriji Liješkić nije uspeo da odbrani nijedan udarac, a u Holandiji su pogađali Hujsen, van den Huvel, Aagugil, Kleijn i Babadi.

Kod reprezentacije Srbije precizni su bili Stanković, Šljivić i Serafimović, ali je tragičar bio Radonjić čiji je udarac odbranio Kujsten.

Holanđani će se za trofej EP boriti protiv Francuske, koja je, takođe posle penala, savladala Portugal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE