ORLIĆI NAOŠTRENI PRED MEČ SA HOLANDIJOM: Hoćemo evropsko zlato!

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije igraće večeras od 20 časova polufinalnu utakmicu Evropskog prvenstva u Izraelu, protiv aktuelnog šampiona Holandije.

Selektor Orlića Radovan Krivokapić istakao je da se naša reprezentacija neće zadovoljiti postignutim rezultatom.

Niko nije verovao da možemo stići do ovih visina, ali ova ekipa polako sazreva i sada imamo šansu da napravimo još jedan iskorak. Jesmo do sada napravili veliki rezultat, ali verujte da ni ja lično, kao ni ceo tim, ne zadovoljava se sa polufinalom. Želimo finale, silno smo motivisani, daćemo sve što imamo, sve što možemo da prođemo Holandiju, rekao je selektor Krivokapić.

On se potom osvrnuo na kadrovske probleme koji postoje.

Nažalost ne možemo da računamo na Alekseja Vukičevića koji ima parne kartone, a pod znakom pitanja je Milan Majstorović koji je dobio jak udarac u glavu protiv Danske. Još čekamo odluku doktora da li će moći da nastupi, otkrio je Krivokapić.

Selektor je govorio i o vrlinama i manama današnjeg protivnika.

Oni brane titulu, tako da su po mom mišljenju pod većim pritiskom nego mi. Jesu dobra reprezentacija, imaju dobru školu, zaista su u ofanzivnom delu jako brzi, moćni, imaju dobru ofanzivnu tranziciju, ali imamo i mi kvalitet, imamo sa čime da pretimo. Gledaćemo da iskoristimo njihove mane i nadam se da ćemo se sa našim ljudima u Srbiji koji nam pružaju podršku, a mi je osećamo, zajedno radovati, poručio je selektor.

Jedan od stubova odbrane ovog tima je i Vojin Serafimović.

Prešli smo dug, težak put. Malo ko je verovao u to, ali važno je da smo mi verovali. Radili smo naporno, došli do polufinala i ne želimo da stanemo. Hoćemo korak dalje, hoćemo do finala. Verujem da možemo, verujem da smo sposobni tako nešto da uradimo – kaže Sarafimović, pa dodaje:

Daćemo sve od sebe da pokažemo da smo najbolja reprezentacija. Svima respekt, tako se ponašamo od prvog dana, ali najviše poštujemo sebe. I verujemo u sebe, verujemo u tim, poručio je član naše reprezentacije.

A u ofanzivnom delu velika uzdanica je Jovan Šljivić, koji je jasan kad su ciljevi u pitanju.

To nas ne brine, ne gledamo mnogo ime protivnika, fokus je na nama, gledamo sebe. Znamo šta želimo, znamo koliko možemo. Posle svega mesto nam je u finalu. Izborićemo se, rekao je Šljivić, pa dodao:

Od prvog dana smo verovali u ovo što nam se sada dešava, ali ostvarili smo samo jedan deo cilja. Ušli smo u polufinale, ali nećemo se zaustaviti. Hoćemo evropsko zlato, jasan je bio Šljivić.

Utakmica počinje od 21 čas po lokalnom, a od 20 sati po srednjeevropskom vremenu na stadionu u Netanji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BUM: Barseloni stigla ponuda od 200 miliona za Jamala!

Zahuktava se letnja transfer pijaca u kojoj će prva zvezda svakako biti Kilijan Mbpae, za kojeg se očekuje da...

POVEZANE OBJAVE