POZNAT KALENDAR ISTORIJSKOG PRVENSTVA: Najbrži početak i najduža zimska pauza

Svetsko prvenstvo koje će biti održano krajem godine u Kataru, u netipičnom terminu, uslovilo je promene u kalendaru klupskih takmičenja za sledeću sezonu.

Sada je poznato i kako bi to trebalo da izgleda kada je reč o takmičenju u Srbiji, koje će pritom imati još veću draž i u neku ruku biti istorijsko, pošto će šampion Superlige automatski biti deo grupne faze Lige šampiona, dok će vicešampion igrati kvalifikacije za elitno takmičenje.

Prvenstvo će početi ranije nego ikada, pa će tako Superliga krenuti već 9. jula, tako da između dva prvenstva neće biti ni mesec i po dan apauze.

Takođe će fudbaleri koji nastupaju u Superligi imati nikad dužu zimsku pauzu. Prvenstvo će se igrati do 13. novembra, odnosno do 19. kola, kada startuje najveća smotra svetskog fudbala, koja će označiti i početak pauze u klupskom fudbalu.

Nastavak takmičenja uslediće 4. februara.

Sistem takmičenja će ostati isti, a kraj lige planiran je za 27. maj, dok bi baraž utakmice trebalo da budu odigrane 31. maja i 4. juna.

Takođe će i finale Kupa i dalje biti nakon završetka prvenstva, odnosno 3. juna 2023. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE