Sportski direktor Virtusa: Genije Teodosić temelj današnje Bolonje

Sportski direktor Virtusa, Paolo Ronci za Mocart sport govorio je o usponu slavnog Italijanskog kluba.

Zajedno sa Milošem Teodosićem, klub je osvojio i Evrokup i posle više od dve decenije se vratio u evropsku elitu.

Miloš je genije, a kada imate genija morate nekada samo da sednete i gledate kako radi. Miloš je ključan za Bolonju iz vrlo prostog razloga. Bio je prvo veliko ime koje je stiglo u naš klub, veliki igrač koji je od samog starta verovao u projekat. Pre svega prihvatio je da dođe zbog Saše Đorđevića koji je bio trener, ali on nije mogao da opipa ono što smo mi zamislili. Kada je Teodosić došao, Bolonja kakva je danas je i dalje bila samo misaona imenica. Tek se kretalo u realizaciju svega, zato je njegov dolazak bio vrlo bitan. Kada su ostali videli da je došao neko kao što je Teodosić, znali su da smo ozbiljni. Miloš je kamen temeljac današnjih uspeha, a to je šampion Italije i šampion Evrokupa, istakao je Ronci.

Dotakao se i bivšeg trenera Bolonje, Saleta Đorđevića.

Saša je odradio sjajan posao, tu nema dileme. Kada osvojite titulu posle 20 godina u gradu kao što je Bolonja, onda je to nešto veliko. Ipak, ekipa i klub su osetili kao da je posao završen. Hteli smo da idemo jedan korak dalje, doneli smo odluku, ali ta odluka ne može da izbriše ono što je Saša uradio, a uradio je nešto specijalno. On je upisao svoje ime u istorijskim stranicama. Jednostavno takav je život u sportu, događaju se takve stvari, razišli smo se. Sada je tu Skariolo koji radi dobar posao, čak smo se i u potpunosti složili sa njegovom željom da nastavi da vodi nacionalni tim Španije, istakao je on.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE