STOJANOVIĆ POVODOM VELIKOG DANA: Naš uspeh je bajka do koje nisu stigli Siti i PSŽ milionima

Na današnji dan Crven zvezda je postala šampion Evrope u fudbalu, osvajanjem Kupa šampiona 1991. godine posle boljeg izvođenja penala u finalu protiv francuskog Olimpik Marselja. U regularnom delu meča bilo je 0-0.

Legendarne sezone prisetio se tadašnji kapiten i golman tima Stevan Dika Stojanović.

Bilo je lekcija koje smo morali da prođemo. Išli smo napred i te sezone su se složile sve kockice. Nismo padali u euforiju, već se pakleno spremali na sistem eliminacija, a pobeda u Minhenu na našem putu se pamti. Pao je moćni Bajern i uz malo sreće revanš je doneo borbu za trofej, rekao je Stojanović u izjavi za “MaxBet sport”.

Govorio je i o odbranjenom penalu kada se odlučivalo o tituli.

Pročitao sam Amorosa. To je trenutak, instikt… Pogledao sam ga, video da baš nije siguran i pročitao stranu. Bilo je važno da saigračima donesem mirnoću, a sve ostalo je bilo perfektno. Često kada se nađemo u našim pričama postajemo svesni šta je ostvareno, pogotovo kada je danas fudbal postao blago, kada se mnogo dobija i ulaže, zaključuje tadašnji golman.

On je uporedio tadašnji uspeh sa trenutnom situacijom u fudbalu, kako bi ilustrovao veličinu uspeha.

Naš uspeh je bajka do koje sa milionima i “zvezdama” nisu stigli Siti i PSŽ. Nastaviće oni da ulažu, kupuju i to mogu sa bogatim gazdama. Ima dana da im se sve vrati, ali nekada su važne i sitnice, poručio je popularni Dika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA IH DOMAĆINSTVO EP: Nemci znaju šta će sa Nagelsmanom

Fudbalsku reprezentaciju Nemačke očekuje učešće na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. U prvim test mečevima savladali su Francusku i Holandiju....

POVEZANE OBJAVE