Dragan Đurić opleo po Partizanu: Na tapetu trener Stanojević

Bivši predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić, jedan je od najtrofejnih predsednika u istoriji kluba. Partizan je tri godine bez trofeja, a pet bez titule, dok je za vreme njegovog mandata Partizan osvojio šest uzastopnih titula i igrao Ligu šampiona.

Bivši predsednik Partizana prokomentarisao odlazak Stanojevića.

– Znao sam da će Stanojević da ide. Bilo je logično. Dve godine nije uradio ništa. Realno, on je izgubio titulu na Marakani u februaru. Tamo je bio nadigran i poražen. Bila je to najlošija utakmica Partizana ove sezone. Lako je pobeđivati divlje klubove, hajde, pobedi ti jedan ozbiljan klub kao što je Zvezda! Za njega je najbolje što je otišao, rekao je Đurić za Kurir i nastavio.

-Doveo sam Stanojeviću Tejga i Adiju. Posebno apostrofiram Adiju, jer je u to vreme bio jedan od najbržih i najboljih igrača. Samo ja znam uz koliko sam ga problema doveo iz Milana. Velikog Milana! A Adija tom Stanojeviću nije valjao. Imali smo Moreiriu, Dijaru, Ljajića… A šta sad Partizan ima? Polovne i istrošene igrače. Majstore, ne možeš to da radiš. Bunio se Stanojević u moje vreme, a sad ćuti kao neka strina. Tragedija je što je taj Stanojević doveo povređene i islužene igrače. Tu je najviše pogrešio. Inače, njega kao trenera cenim, ali sad je ušao u sistem koji nije dobar i zato su svi redom pukli.

Đurić je zamerio bivšem treneru Partizana to što nije afirmisao nijednog mladog igrača za prodaju u inoststranstvo.

-Kad su mladi igrači u pitanju, tu je najveći krivac trener. Nije afirmisao nijednog. Bio sam u klubu 35 godina, sećam se kako je Tumba (Ljubiša Tumbaković, prim. aut) uvodio igrače. Moraš da istrpiš decu, posle dobiješ Ćirića, Tomića… Doveli smo povratnike, a minute nisu dobili Milovanović, Terzić, Jović. Klub ne može tako da funkcioniše. Ja sam vratio Mladena Krstajića iz Nemačke i uz njega školovao Stefana Savića. I onda ga prodao u Mančester siti, a Partizan zaradio. Pazite sad, taj moj recept je primenila Crvena zvezda: dovela je Aleksandra Dragovića i već joj se isplatio, uz njega je stasao mali Strahinja Eraković“, kaže Đurić.

Dragan Đurić je prozvao i sportskog direktora Ivicu Ilieva.

-Gde su bombe našeg direktora? Gde su u derbiju? Gde su se sakrili?, pita nekadašnji predsednik i dodaje:

-Rikardo? Sramota je da jedan takav igra u Partizanu! Koliko je plaćen? Nije imao gde da igra, samo kod nas može. Koliko je Zvezdi dao golova? Šta je on za Klea ili Prinsa Tejga? Oni su davali golove Zvezdi, rešavali derbije, a Rikardo – ništa. Nijedan gol u četiri derbija ove sezone. Nije se video pored onog malog Erakovića, jasan je Đurić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA OBJAVILA: Još jedna nagrada, on je sportsmen godine

U najjačoj ligi sveta uveliko teče takmičenje u plej-ofu. Boston se već plasirao u finale istoka. Njujork, Dalas i Denver su...

POVEZANE OBJAVE