Stojković otkrio: Evo zašto nema Vlahovića na spisku

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković se pojavio na konferenciji za novinare pred duele Lige nacija. Prvu utakmicu reprezentacija Srbije igra u četvrtak protiv Norveške.

Orlove od 2. do 12. juna očekuju mečevi protiv Norvške i Švedske i dva okršaja protiv selekcije Slovenije

– Što se tiče fizičke spremnosti, učinićemo sve što je u našoj moći da igrači budu na nivou za naredne četiri utakmice koje nas čekaju. Za vašu informaciju većina njih je proteklih dana dolazila da trenira ovde u Pazovi, rekao je na samom početku Stojković.

Prisutne je zanimalo zašto nema Dušana Vlahovića na spisku.

-Izgleda je trebalo da ostane u Fiorentini, da ne prelazi u Juventus da bi igrao. Imao je stalni problem sa preponama, mi smo konstantno u komunikaciji sa njim, naši doktori znaju o čemu se radi, neće biti sa nama sada, jer ima bolove u preponskom delu,rekao je selektor.

Na spisku selektora su defanzivci Erhan Mašović i Strahinja Eraković koje je selektor posebno pohvalio. 

-Imali smo veliki peh sa Spajićem. Jako mi je žao kada dođe do takvih stvari, ali to je deo posla. Reagovali smo odmah, odlučili smo se da pozovemo Mašovića i Erakovića da budu sa nama. Dobra odluka, jer obojica zaslužuju pohvale. Eraković duži period igra na visokom nivou. Vidite na njegovom primeru koliko je važno pravilo o bonus igračima, jer da ga nema teško da bismo ga videli u prvom timu. On je već mladi reprezentativac, ali je svojim igrama i ponašanjem skrenuo pažnju da dođe do ovog. Pre finala Kupa sam odlučio da ga pozovem, on je budućnost naše reprezentacije. Nebitno je da li će sada igrati. Računa se na njega, rekao je Stojković.

Raspored utakmica reprezentacije Srbije u junu.

Srbija – Norveška (2. jun, Beograd)
Srbija – Slovenija (5. jun, Beograd)
Švedska – Srbija (9. jun, Stokholm)
Slovenija – Srbija (12. jun, Ljubljana)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE