VELIKO SLAVLJE NA SEVERU ITALIJE: Berluskonijev klub nakon velike drame izborio Seriju A!

Monca, klub nekadašnjeg vlasnika Milana Silvija Berluskonija, sledeće sezone igraće Seriju A nakon što je plej-of u Seriji B završio sa maksimalnim učinkom.

Nakon što su u polufinalu u dva navrata sa 2:1 bili bolji od Breše, u finalu su prvo s identičnim rezultatom, a nakon toga i sa 4:3 u revanšu bili bolji od Pize.

Uprkos dve pobede u finalu, plasman u Seriju A nisu izborili bez tenzija. Nakon 90 minuta Piza je vodila sa 3:2, što je anuliralo Moncinih 2:1 iz prvog susreta.

U Seriji B vrede posebna pravila pa je susret otišao u produžetke jer su klubovi u regularnom delu sezone imali isti broj bodova.

Piza i Monca završili su na trećem, odnosno četvrtom mestu Serije B sa 67 bodova, ali da je Piza imala samo jedan više uz ukupni rezultat 4:4 otišla bi u Seriju A bez produžetaka.

Ovako se ipak igralo dodatnih pola sata u kojima je Monca dala dva gola i sa ukupnih 6:4 izborila plasman u elitni rang.

Klubu sa severa Italije sledeća sezona biće prva u Seriji A u 110 godina dugoj istoriji. Klub predvode Adriano Galiani, nekadašnji sportski direktor Milana, dok funkciju predsednika obavlja Paulo Berluskoni, Silvijev mlađi brat.

Ranije su plasman u Seriju A izborili još Kremoneze i Leće.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PREDLOG ZA KAPITENA: Vujošević preporučio knjigu Panteru

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević poznat je i po tome što insistira da njegovi igrači moraju da čitaju knjige. Trofejni...

POVEZANE OBJAVE