ABA: Partizan slavio posle dugog prekida utakmice i produžio finalnu seriju

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u trećem meču finalne serije ABA lige sa 70-67, u prvom duelu u kom je bio domaćin. Na taj način je ukupan rezultat finalne serije smanjio na 2-1.

Utakmicu je obeležio veoma dug prekid, pošto su sudije napustile parket zbog bacanja predmeta ka njima u samoj završnici duela, kao i veoma klizav teren, koji je otežavao uslove za igru.

U prvoj četvrtini bila je ravnopravna borba i najveća prednost koju je jedan tim dostigao bila je pet poena prednosti, što je crno-belima pošlo za rukom u završnici, kada su posle koša Jama Madara poveli sa 21-16.

Drugi period je bolje otvorio tim Dejana Radonjića, pa je zahvaljujući dve pogođene trojke, Ivanovića a zatim Dobrića, preokrenula rezultat i povela sa 23-21.

Potom se igrao egal duel, sve do druge polovine druge deonice, kada je Partizan do kraja poluvremena, najviše zahvaljujući Balši Koprivici i Aleksi Avramoviću, postigao 11 poena, a protivniku dozvolio samo 3, pa je tako na polovini meča imao solidnu prednost od 39-31.

Sve se promenilo u trećem kvartalu. Polako je Zvezda smanjvala zaostatak, dok Stefan Marković nije otvorio seriju trojki svog tima i sveo manjak na samo pola koša (43-42), posle nešto manje od četiri minuta igre.

Usledio je dug period bez koševa, kada se skoro dva minuta nije menjao rezultat, a to je promenio Nikola Kalinić, koji je doneo potpuni preokret (44-43).

Davidovac je potom ubacio dalekometnu trojku za prednost od 47-45, a potom je nastupio novi veliki period posta, koji je prekinuo Rade Zagorac izjednačivši rezultat na nešto manje od dva minuta do kraja ovog dela.

Period do isteka istog, međutim, potpuno je pripao crveno-belima.

Prvo je Dobrića faulirao Avramović pri šutu za tri poena, a potom realizovao sva tri bacanja, a potom se Zvezdin bek istakao i u odbrani, pošto se dobro postavio i Koprivica je napravio faul nad njim. Konačno, četvrtinu je zatvorio isti igrač, ali je ovog puta ubacio šut za tri uz faul, a potom bio ponovo nepogrešiv sa slobodnog bacanja, pa je tako pred ulazak u poslednji period prednost bila na strani gostiju (54-47).

Avramović je na startu poslednje deonice podigao publiku sjajnim zakucavanjem nakon prodora, ali je na drugoj strani protivnik ponovo imao odgovor u vidu trojke, ovog puta je novi šut van linije 6,75 pogodio Davidovac.

Međutim, kao i mnogo puta ove sezone, Avramovića je teško zaustaviti kada ga krene, pa je posle njegova 4 uzastopna poena tim Željka Obradovića prišao na samo 2 poena zaostatka na nešto više od šest minuta do kraja utakmice.

Slobodnim bacanjima Pantera i Madara došlo se do potpunog preokreta u korist Partizana.

Ušlo se potom u potpuno neizvesnu završni u kojoj se igralo veoma čvrsto.

Zbog bacanja čvrstih predmeta prema sudijama utakmica je prekinuta na duži period u samoj završnici pri vođstvu crno-belih od 68-65, a kada je, nakon povratka na parket, na 13 sekundi do kraja Davidovac promašio trojku, bilo je jasno da je Parizan blizu prve pobede u ovoj seriji.

Zvezda je mogla samo da pokuša sa penal završnicom, ali je Madar bio oba puta precizan, pa će se tako igrati najmanje još jedna utakmica.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Kevin Panter sa 22 poena, na šta je dodao 6 aistsencija i 5 skokova. Aleksa Avramović je zabeležio 14 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije.

Na drugoj strani su dvocifreni bili Ognjen Dobrić, sa 20 poena, 4 skoka i 2 asistencije, kao i Dejan Davidovac sa 17 poena, uz 3 skoka i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OVO JE MOJ KLUB: Potpisan novi ugovor, crno-beli se podsetili snažne poruke Obradovića (VIDEO)

Košarkaški klub Partizan već je obavio veoma važan posao pred narednu sezonu. Željko Obradović biće i u naredne dve godine...

POVEZANE OBJAVE