IZNENAĐENJE: Veliki povratak u srpski rukomet

Bivši reprezentativac Veselin Vuković, novi je trener rukometaša Radničkog iz Kragujevca.

Na tom mestu, zamenio je Đorđa Teodorovića.

Drago mi je što sam danas ovde i što sam preuzeo kormilo kluba kakav je Radnički. Nisam od onih što mnogo obećavaju, jedino što mogu da obećam je naporan, mukotrpan rad, red i disciplinu, što će nam pomoći da dalje napredujemo. Moram da naglasim da je moj prethodnik Teodorović postavio lestvicu visoko i da ni u jednom trenutku ne smem da tvrdim da ćemo je premašiti. Velika je stvar što Radnički ima sistem, što je prava stvar u današnjem sportu, klub je izgrađen i doveden na stabilne osnove i ima veliku bazu koja je potrebna da u datom trenutku postigne vrhunske rezultate. Kragujevac je na pravom putu, odlična baza, mladi igrači i vrhunska organizacija uz stručan rad su recept za uspeh. Veliki je izazov preda mnom, uželeo sam se rukometa i rada nakon jednogodišnje pauze. Većinu igrača dobro poznajem i očekujem da ćemo imati kompetitivan i respektabilan sastav kako bi što spremniji dočekali početak takmičarske sezone. Pet ekipa će naredne sezone gajiti šampionske ambicije i nadam se da ako se svi angažujemo u pravom smeru, možemo i mi biti ti koji ćemo se uključiti, ako ne u borbu za titulu, onda biti nezaobilazan faktor u prvenstvu. – rekao je on na konferenciji za medije.

Uz njega, prisutnima su se obratili generalni direktor SPD Radnički Bratislav Uraković i direktor rukometne sekcije Stavro Rašković.

Osnovni cilj će nam biti da stvorimo jak tim, promovišemo mlade igrače i da ih što duže zadržimo na okupu, jer je to jedini pravi put do uspeha kome svi težimo. Drago mi je što je većina igrača vezana za Radnički i potrudićemo se da tako ostane i u budućnosti. – zaključio je Vuković.

Foto: SPD Radnički

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE