NIJE ZA STARO GVOŽĐE: Čilić u polufinalu Rolan Garosa posle drame

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u polufinale Rolan Garosa, posle pobede nad sedmim teniserom sveta Andrejom Rubljovom sa 3-2, po setovima 7:5, 3:6, 4:6, 6:3 i 6:7 (2-10).

U prvom setu je presudio brejk Rusa u pretposlednjem gemu, posle kog je bez izgubljenog poena na svoj servis poveo sa 1-0.

U drugom setu je presudan bio brejk Hrvata već na startu, kada je poveo sa 2:0 u gemovima, a potom zadržao tu prednost i poravnao rezultat na 1-1 u setovima.

U trećem delu se Rubljov izvukao u petom gemu, kada je spasao dve brejk-lopte protivnika, ali ne i u sedmom, kada je Čilić iskoristio prvu od dve šanse i oduzeo servis protivniku, tako povevši sa 4-3 i sigurno privevši meč kraju.

Ni u 4. setu nije bilo mnogo drugačije. Ponovo je presudio jedan jedini brejk, a ovog puta ga je napravio ovogodišnji osvajač Serbia opena i tako poveo sa 5-3, a potom sigurno završio set.

Jedino u odlučujućem setu nije bilo brejkova, pa je najpravednije bilo da se pobednik odluči u super tajbrejku, gde je Čilić dominirao, osvojivši 4 mini-brejka i nedozvolivši protivniku nijedan, i tako došao do polufinala gren slema u Parizu po prvi put u karijeri, iako već duže vremena nije na svom vrhuncu.

Do sada je igrao u finalima na Australijan openu 2018. godine i na Vimbldonu godinu ranije, dok je na US openu podigao i pehar 2014. godine.

Sada, kada je to malo ko možda očekivao, ostvario je najbolji rezultat i na Rolan Garosu, a imaće solidnu šansu da bude još bolji.

U polufinalu će igrati protiv pobednika meča skandinavskog okršaja između osmog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda i mladog Danca Holgera Runea, koji se igra večeras.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jokić sa saigračem ostvario veliko dostignuće po prvi put u istoriji!

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Lejkerse i u trećoj utakmici na startu plejofa i tako se nalaze nadomak pobede...

POVEZANE OBJAVE