Haland presudio Srbiji, poraz na startu Lige nacija!

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Norveške  u okviru meča grupne faze Lige nacija (B) rezultatom 0:1.

Prvu ozbiljniju šansu na meču imali su Norvežani. Lopta je došla sa desne strane po kojoj ordinira igrač Sautemptona Mohamed Eljunusi, nizak i nezgodan centaršut. Na pravom mestu je bio Miloš Veljković koji otklonio opasnost. Gosti su na početku meča vršili visok presing na poslednju liniju srpske odbrane.

U nastavku se naša selekcija probudila, ali nisu imali pravu šansu. Sa druge strane, Haland se pravo niotkuda našao u prilici. Svojim karakterističnim trkom je prvi stigao do ničije lopte i izbio sam pred Milinković-Savića na golu Srbije. Međutim, realizacija je bila veoma loša.

Srbija je pretila preko Lazovića i Tadića, ali nisu uspeli da ugroze protivnički gol.

U 27. minutu gosti su došli do gola,Pedersen je dobio odličnu loptu u prostor, probio i proigrao Halanda koji je sa peterca pogodio nebranjenu mrežu. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja pa je rezultat ostao nepromenjen.

Drugo poluvreme počelo je izmenama, na terenu je napadač Reala Luka Jović umesto Nemanje Gudelja.

Srbija je u nstavku bila nešto ofanzivnija, najpre je Mitrović imao priliku kada mu je lopta prebačena na drugu stativu, zatim su pokušali Milinković Savić i Jović ali na žalost bez veće opasnosti za protivnički gol.

U 60. minutu Serlot je oborio Tadića sa leđa u sopstvenom šesnaestercu, ali ništa od penala. U prvi mah se učinilo da je poljski arbitar pokazao na “belu tačku”, to je gestikulirao i govor tela norveškog napadača.

Strahinja Eraković je u 70. minutu debitovao za Srbiju, ušao je u igru umesto Miloša Veljkovića koji nije mogao da nastavi meč nakon duela sa Serlotom.

U nastavku utakmice nije viđeno mnogo uzbuđenja, pa je rezultat ostao nepromenjen 0:1 za goste.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KOŠARKAŠ POKRADEN: Opljačkan Luka Vildoza

Košarkaš Panatinaikosa Luka Vildoza opljačkan je sinoć tokom jučerašnje utakmice svog tima i Makabija u Evroligi. Kako javljaju tamošnje vlasti,...

POVEZANE OBJAVE