OBRADOVIĆ POSLE POBEDE U DERBIJU: Kakve veze ima ko za koga navija, kad se radi o sigurnosti

Košarkaši Partizana večeras su savladali Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finalne serije ABA lige sa 70-67, kao domaćini, i tako smanjili na 2-1 u seriji.

Utakmica će, međutim, ostati upamćena i po dugom prekidu, pošto su sudije napustile teren usled gađanja predmetima od strane navijača.

On je istakao da je bilo teško igrati zbog klizavog terena, kao i da se Rade Zagorac za sada dobro oseća.

Tim je pokušao da da sve od sebe, da se bori od prvog do poslednjeg sekunda i to mi daje zadovoljstvo. Zahvaljujući želji u veoma teškim uslovima za igranje i klizav parket – pravo je čudo da se niko nije pvoredio. Rade se dobro oseća, videćemo kako će sutra reagovati, ali je to moglo da bude i mnogo gore, upozorio je Obradović, pa dodao:

Daćemo sve od sebe da dođemo do pete utakmice. Biće potrebno mnogo energije, koncenracije, želje, poštovanja.. Nije lako, pre svega igračima. Nadam se da ćemo skupiti energije da odigramo još jednu utakmicu na ovakav način, što se tiče borbenosti želje i požrtvovanja, rekao je trener Partizana.

Obradović se zapitao zašto tribine nisu ispražnjene i na prethodnom meču.

Od prvog dana sam apelovao na neke stvari, da se smire strasti, da se igra košarka. To sam rekao i navijačima kada sam uzeo mikrofon. Ovo je ozbiljna liga, da bi bila ozbiljna moraju da se poštuju svi akteri utakmice. Igrači i ostali koji su na klupi. Večeras su sudije donele odluku da isprazne deo tribina i bile su apsolutno u pravu, ali zašto se to nije dogodilo na prethodnoj utakmici? Sigurnost igrača i svih na klupi je najvažnija stvar, zašto je kriterijum bio različit?, izjavio je Obradović.

Najtrofejniji trener Evrope govorio je emotivno na konferenciji o nemilim događanjima.

Kakve veze ima ko za koga navija, kad se radi o sigurnosti. Kad lete kovanice, upaljači. Nema razlike ko je domaćin. Molim medije, koji imaju moć, da rade ono što treba da rade. Sve što vide da napišu. Da li sam dao nekada ružnu izjavu protiv bilo koga? Ali što više pokušavaš da budeš fer i sportista, prave te da budeš ne znam ni ja šta. Da se vratimo košarci i sportu, poručio je Žoc.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Olga Danilović u glavnom žrebu Madrida!

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u glavni žreb mastersa u Madridu. Ona je u završnoj rundi kvalifikacija savladala...

POVEZANE OBJAVE