Partizan deklasirao Zvezdu i zakazao majstoricu!

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 110:84 i izjednačili u finalnoj seriji ABA lige na 2:2.

Atomska košarka i mnogo poena gledali su se u Pioniru u prvoj četvrtini. Zvezda je bolje otvorila meč, povela 22:14, a onda je usledila opsada koša od strane crno-belih.

U narednim minutima odnos ubačenih poena bio je 18:3 za Partizan, koji nije promašivao. Osim dobrog napada, tim Željka Obradovića uspeo je da zatvori Zvezdin napad i posle prvih 10 minuta povede 35:27.

Gde je stao u prvoj četvrtini, Partizan je nastavio u drugoj. Zvezda je gubila lopte i nije uspevala da odgovori na agresivan napad crno-belih, koji su odmah na startu napravili seriju od 14:0 i stekli 20 poena prednosti. Vođstvo je raslo do kraja poluvremena, a rezultat je bio neverovatnih 68:43, i ovo je najbolje odigrano poluvreme crno-belih ove sezone.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Ledeja, a zatim i koševima Smailagića za plus 30.

Zvezda je u nastavku vezala šest poena, ali je Partizan ubrzo koševima Mura i Smailagića vratio ogromnu prednost.

Opao je tempo igre u trećoj četrtini, čemu svedoči i broj ubačenih poena, pre svega Partizana. Zvezda je zaigrala agresivniji napad i popravila procenat šuta, međutim nedovoljno da stigne veliki prednost rivala, dok su domaćiodigrali lošije treći kvartal, ali su sačuvali prednost od 25 poena.

Na početku poslednje deonice Avramović je pogodio sa 10 metara, a u nastavku nije bilo većeg inteziteta. Zvezda se potpuno predala, a pala je i stotka, Partizan je preko Uroša Trufinovića stigao do 100 postignutih poena. Pred sam kraj viđene su tenzije, akter je bio Uroš Trifunović koji je pogodio tešku trojku preko ruke baš ispred klupe Zvezde, a onda je u prolazu proslavio taj pogodak i nešto dobacio Dejanu Radonjiću i igračima Zvezde

Odmah su skočili crveno-beli, odgovorili crno-beli, došlo je do koškanja, a epilog je isključenje Trifunovića baš u momentima kada se razigrao i vezao sedam poena.

Zvezda je postizala jedino sa linije slobodnih bacanja, a utakmica je završena rezultatom 110:84.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Aleksa Avramović sa 24 poena i šest asistencija, 19 je dodao Matijas Lesor, 12 Jam Madar, 11 Alen Smailagić. Kada je reč o Crvenoj zvezdi, 16 poena je imao Ostin Holins, 16 Ognjen Dobrić, 11 Stefan Marković. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE