KRAJ VELIKE KARIJERE: Argentinac stavio tačku!

Argentinski napadač Karlos Tevez objavio je da završava fudbalsku karijeru, pošto više nema motiva kao ranije.

Njegov poslednji klub za koji je nastupao bila je Boka Juniors, u kojoj je i počeo karijeru.

On je naveo da je razlog i što mu je preminuo očuh, kao i da se ugojio i da kasno ustaje i ne žuri mu se na treninge.

Izgubio sam navijača broj jedan, počeo sam previše da jedem. Imao sam mnogo ponuda, nudili su mi puno u SAD-u, ali sam odlučio da se povučem. Moja poslednja sezona u Boki bila je strašno zahtevna, a i počeo sam da dobijam na težini, kasno sam ustajao. Nekada sam se budio u šest, prvi dolazio na trening i poslednji odlazio. Sada više nemam snage za to, naveo je Tevez.

On je u Boki započeo svoj profesionalni put 2001. godine, odakle je prešao u brazilski Korintijans 2005. godine. Dve godine kasnije otisnuo se u Vest Hem, a potom je najveći uspeh doživeo u Mančester Junajtedu, sa kojim je osvojio Ligu šampiona.

U početnoj fazi nakon kupovine Mančester Sitija od strane bogatih arapskih vlasnika, prelazi u tabor gradskog rivala, da bi 2013. godine došao u Seriju A, u redove Juventusa, gde je igrao do 2015. godine, kada se po prvi put vratio u Boku.

Tokom 2017. godine je kratko boravio u kineskom Šangaj Šenhui, u koji nije lako pristao da pređe u sveopštem trendu odlazaka afirmisanih fudbalera u ovu zemlju za veliki novac. Na kraju je ipak to uradio, ali nije mogao dugo da izdrži, pa se ponovo vratio u svoj matični klub, gde je sada stavio tačku na svoj fudbalski put.

Njegovu karijeru obeležile su i kontroverze. Pored prelaska iz Junajteda u Siti, prilikom preuzimanja kluba od strane bogatih vlasnika, sporan je bio i njegov transfer u Vest Hem.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 76 utakmica i postigao 13 golova, a poslednji meč u nacionalnom timu Gaučosa upisao je 2015. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vildosa pred Makabi: Idemo u Beograd da pobedimo

Košarkaš Panatinaikosa Luka Vildosa veruje u pobedu svog tima protiv Makabija u trećem meču četvrtfinala Evrolige. Rezultat je 1-1 u...

POVEZANE OBJAVE