Salvadorac i Holanđanin šampioni Rolan Garosa u dublu

Salvadorac Marselo Arevalo i Holanđanin Žan-Žilijen Rojer šampioni su ovogodišnjeg Rolan Garosa u dubl konkurenciji, posle pobede nad Hrvatom Ivanom Dodigom i Amerikancem Ostinom Krajičekom sa 2-1, po setovima 6:7 (4:7), 7:6 (7:5) i 6:3.

Ovogodišnji šampioni su u dugom trećem gemu morali da spašavaju tri brejk-prilike, ali su se izvukli, i do kraja seta su oba tima uspela da zadrže svoje servise, pa se ovaj deo igre odlučivao u tajbrejku.

Tamo je jedan mini-brejk više napravila hrvatsko-američka kombinacija i povela sa 1-0 u setovima.

Drugi set je protekao bez ijedne brejk-lopte, a ovog puta su u tajbrejku bili uspešniji za jedan mini-brejk Arevalo i Rojer.

Jedini brejk na meču presudio je i šampiona ovogodišnjeg Rolan Garosa, a načinili su ga Rojer i Arevalo u šestom gemu, kada su iskoristili prvu od dve uzastopne brejk-lopte i poveli sa 4-2. Prethodno su u trećem gemu odbranili dve brejk-prilike protivnika, a kasnije rutinski sačuvali svoju prednost za osvajanje gren slema.

Rojer je na ovaj način osvojio i treći gren slem, posle Vimbldona 2015. i US opena 2017. godine, dok je Arevalu ovo prva titula sa najvećih turnira.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Preminuo legendarni košarkaš Fortituda, osvojio trofej sa Dušanom Ivkovićem (VIDEO)

Tužna vest stiže iz Kostarike. Kako prenosi Fortitudo Bolonja, nekadašnji sjajni šuter Ruben Daglas preminuo je u 44. godini života. On...

POVEZANE OBJAVE