ČUDO ZENITA: CSKA skinut sa trona posle 10 godina, nedovoljan sjajni Milutinov! (VIDEO)

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga savladali su CSKA u odlučujućoj, sedmoj, utakmici finalne serije VTB lige sa 81-75 i tako prekinuli dominaciju današnjeg protivnika, koji je deset godina vladao ovim takmičenjem.

Na ovaj nači su izabranici Ćavija Paskvala došli do prvog trofeja u svojoj istoriji.

Utakmica je obilovala preokretima. Tim iz Sankt Peterburga je odmah pokazao zube i već tokom druge deonice imao 15 poena viška, međutim do kraja poluvremena razlika je svedena na samo 2 poena.

Nastavili su Armejci nalet i u trećoj deonici prešli u vođstvo, koje nisu ispuštali do istekao ovog dela, kada su vodili sa 62-56.

Ipak, poslednji period je ubedljivo pripao gostima, koji su ovaj deo dobili sa 25-13 i napravili novi preokret koji je ostao na snazi do kraja meča, pa su tako drugom uzastopnom pobedom na gostovanju došli do velikog preokreta i titule.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Džordan Miki, koji je bio na korak od dabl-dabla, pošto je zabeležio 19 poena, uz 9 skokova. Sjajan je bio i Džordan Lojd sa 17 poena, a Alek Pojtres postigao je 13.

Na drugoj strani je ponovo blistao Nikola Milutinov sa sjajnim dabl-dablom od 16 poena i 17 skokova. Strandardno efikasan bio je i Kasper Ver sa 17 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MATEO PRED GOSTOVANJE ZVEZDE: Da radimo, takmičimo se, i pobedimo

Košarkaši Real Madrida odavno su obezbedili prvo mesto nakon ligaškog dela Evrolige. Sutra u 32. rundi dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet....

POVEZANE OBJAVE