SELEKTOR SLOVENIJE PRED MEČ SA SRBIJOM: Srećan sam što sam na jednom od kultnih stadiona svetskog fudbala

Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije sastaju se sutra na stadionu “Rajko Mitić” (20.45) u okviru drugog kola grupe 4 Lige nacija, u B ligi.

Oba tima su zabeležila poraze od skandinavskih zemalja u prvom kolu. Naši momci su poraženi od Norveške na istom stadionu na kom će se igrati i sutra, dok su Slovenci izgubili na gostovanju Šveđanima sa 2-0.

Selektor Slovenije Matjaž Kek smatrao je suvišnim da posebno govori o našoj selekciji.

Srećan sam što sam ponovo na jednom od kultnih stadiona evropskog i svetskog fudbala. Pričati o protivniku koji je na Svetskom prvenstvu, ima toliko kvalitetnih pojedinaca i vodi ga tako eminentni stručnjak Dragan Stojković bilo bi besmisleno. Potrebno je da razmišljamo o sebi i da nadogradimo dobro iz meča protiv Švedske, smatra Kek.

On je potom istakao očekivanja od predstojećeg meča, ali imao i poruku za naše, koja važi nakon odigranog meča.

Domaćin će pokušati da nadomesti propušteno protiv Norveške, a mi ćemo pokušati da dođemo do pozitivnog rezultata, tako da ne očekujem nulu. Srbiji želim sve najbolje na Svetskom prvenstvu, ali ne ovde, izjavio je selektor reprezentacije Slovenije.

On je istakao da na Ligu nacija gleda i kao na mogućnost bolje pripreme za naredne kvalifikacije.

Biće nekih promena, moraćemo da držimo visok tempo 90 minuta i da se pripremimo za različite verzije postavke rivala. Imao sam priliku da se uverim u svežinu igrača u prethodnoj utakmici. Na Ligu nacija gledam kao takmičenje, ali i mogućnost da se pripremimo za naredne kvalifikacije, rekao je Kek.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE