VELIKA POBEDA: Srbija rutinski savladala Sloveniju

U okviru 2. kola Lige nacija fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je reprezentaciju Slovenije rezultatom 4:1. Golove za izabranike Dragana Stojkovića postigli su Aleksandar Mitrović, Milinković-Savić, Luka Jović i Nemanja Radonjič u drugom minutu nadoknade.

Slovenija je izvela početni udarac, i odmah su imali šansu za gol, ali je šut Zajca izblokirao Stefan Mitrović. Od tog trenutka reprezentacija Srbije uzima sve u svoje ruke i postaje bolji rival. Debitant Đorđe Jovanović je imao dve izgledne prilike u prvih 45 minuta.

U prvoj situaciji nije bio precizan sa udarcem, dok je u drugoj dodeli neprecizan pas ka Aleksandru Mitroviću i to u trenutku kada je mogao sam da završi akciju. Bolju igru reprezentacija Srbije krunisala je u 23. minutu igre a strelac je bio najbolji napadač reprezentacije Aleksandar Mitrović.

Ivan Ilić je izveo korner, lopta ide na prvu stativu, Sergej je šutirao glavom udarac brani Oblak, ali je odbio do Mitrovića koji to ne prašta. Samo nekoliko minuta kasnije, odična akcija Slobenije, Šeško se izvukao dobro dodao Petru Stojanoviću koji je lobovao Rajkovića za izjednačenje. Do kraja prvog dela Srbija je bila bolji rival, ali rezultat je ostao isti, 1:1.

U nastavku utakmice, selektor Stojković je u igru ubacio Radonjića, Jovića i Tadića, dok su utakmicu napusili Ristić, Jovanović i Ilić. Odmah je Srbija krenula da igra ofanzivno u ubrzo dolazi do gola. U 56. minutu Dušan Tadić izvodi korner, lopta ide na prvu stativu za Sergeja koji ovog puta matira Oblaka i Srbija dolazi do prednosti.

Nakon toga, igralo se malo mirnije, Slovenija je imala par prilika ali ništa ozbiljno da se ugrozi gol Rajkovića. Mirno je bilo do 86. minuta, a tada fudbaler Reala Madrida postiže treći gol za Srbiju posle centaršua Andrija Živkovića.

Srbija do ubedljive pobede dolazi u nadoknadi, a strelac je Nemanja Radonjić.

Srbija je došla do prva tri boda u ovom izdanju Lige nacija i sada se nalaze na drugom mestu grupe 4.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Unikaha posle preokreta zakazale finale!

Košarkaši Unikahe savladali su Mursiju u drugom polufinalu 80:74. Protivnik u finalu će im biti Tenerife, koji je ranije...

POVEZANE OBJAVE