OBRADOVIĆ O PORAZU: Vreme i strpljenje doneće pozitivne stvari

Košarkaši Partizana, izgubili su od Crvene zvezde 80:77 u majstorici finala ABA lige.

Imali su prednost koju je rival stigao i na kraju preokrenuo.

Po završetku susreta, koji je dva puta prekidan, utiske je sumirao trener crno belih Željko Obradović:

Čestitam Zvezdi na tituli u okolnostima u kojima se igrala košarka igralo se i završilo se. Pričamo o košarci? O uslovima u kojima smo igrali, treba da pričamo o košarci? Kako se igrači osećaju ako umesto jedne igraju četiri utakmice. Isto je bilo i pre par dana. Je li i ma ovo nekog smisla. Čestitam Zvezdi, apsolutno, ništa drugo. – rekao je on.

Potom je dodao, osvrnuvši se na uslove odigravanja utakmica:

Što je bitno za sve ljude koji igraju ABA ligu, treba pravila da budu jasna od prvog dana. Da postoje pravila koja će omogućiti da se ovakve stvari ne dešavaj i to je jedini način. Onog trenutka kada sam došao ovde, trudio sam se da smirim strasti i tako sam se oduvek ponašao. Mislim da je ova serija pokazala da ABA liga mora nešto da uradi i da sednu svi ljudi koji misle dobro košarci. Da se nađu jasna pravila od prvog minuta, prvi novčić opomena, drugi novčić napolje. Flaša, vređanje, isto. Nisam primetio da je neko osim mene osuđivao navijače, čekamo da vidimo da li će neko izaći i reći nešto slično.

Na kraju je zaključio:

Nemam nikakvu zamerku na borbenost i želu igrača, sve je bilo izvandredno, iako sezona nije bila idealna. Kao i uvek u životu, vreme i strpljenje doneće neke pozitivne stvari.

Nakon ovog duela, večiti rivali igraju već u petak polufinalne duele Košarkaške lige Srbije, sa Megom tj. FMP-om.

Foto: ABA liga/ Dragana Stjepanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE