“Realna je mogućnost da Beograd ima dva tima, oni su najveći sponzori Evrolige”

Posle završetka ABA lige, u kojoj je Crvena zvezda osvojila 6. titulu šampiona, ne stišava se priča oko toga ko će igrati u Evroligi naredne sezone.

Iz sedišta Evrolige su poslednjih meseci stizale naznake da bi oba “Večita rivala” mogli da učestvuju u elitnom košarkaškom takmičenju.

Crvena zvezda je već osvajanjem šampionskog prstena obezbedila učešće, Partizan se nada pozivnici.

To je potvrdio i poznati sportski novinar Vlada Stanković koji ima dobre kontakte u sedištu Evrolige.

Pouzdano znam da je pre finala ABA lige menadžment Evrolige ozbiljno razmatrao mogućnost da se pozivnice upute Valensiji i Beogradu, onom timu koji ne bude prvak, jer će prvak steći automatsko pravo učešća, ali prvo treba razmotriti da li će ruski klubovi igrati narednu Evroligu. Kako stvari stoje, teško da će to da se dogodi pa se pojavljuju dva upražnjena mesta, rekao ja Stanković gostujući na televiziji N1.

On je dodao da se u Barseloni pratilo finale ABA lige koje je bilo vrlo burno, i da to može da utiče na eventualnu odluku.

Nije izvesna odluka, ali uz dobro obrazložen predlog, postojala je realna mogućnost da Beograd sledeće sezone ima dva kluba u Evroligi. Evroliga je obaveštena, zna šta se dešavalo, ne kažem da će 100 odsto da se ta ideja povuče, ali ako bude dileme, možda to prevagne – tamo su incidenti uobičajeni, i Partizan i Zvezda su među boljim sponzorima Evrolige zbog kazni koje su platiti zbog navijača, zaključio je Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA KATALONACA: Ernangomez već nezadovoljan! (VIDEO)

Košarkaši Barselone bore se tri kola pre kraja za prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrolige. Doigravanje u Španiji će takođe...

POVEZANE OBJAVE