Stojković pred Švedsku: Biće teško, nije bitno ko igra ili ne…

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak igra meč protiv Švedske u okviru Lige nacija.

Selektor našeg tima Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije je rekao da je svestan da Srbiji neće biti lako protiv Švedske.

O Švedskoj mislim sve najbolje. Reč je o ekipi koju moraš da respektuješ u svakom smislu. Kako tehničkom, tako fizičkom i taktičkom, uvek su u vrhu i praktično mogu da pobede svakog rivala. Šteta je što se nisu kvaliifikovali za Katar, to je za mene malo iznenađenje, ali to ne menja moje mišljenje o njima. Švedska je tim koji može da napravi problem bilo kojoj ekipi, rekao je Stojković i dodao:

Ne zanima me previše na koje igrače ne mogu da računaju, gledam isključivo svoj tim i fokusiram se na ono što mi možemo da uradimo. Jedno je sigurno, protivnik će da izađe sa 11 igrača, ne verujem da će manje (smeh)… Naravno, imamo informacije i upoznati smo sa detaljima o stilu igre švedskog tima, ali nas ništa od toga previše ne opterećuje. Ko može da igra igraće, ko ne može neće i idemo dalje.

Stojković je rekao da je pred Srbijom veliki izazov.

Da li mislite da će biti laka utakmica sutra? Ja ne mislim.. Biće teško, nije bitno ko igra ili ne… Možete da vidite mnogo promena, sledi nam treća utakmica i moramo da budemo integentini, da napravimo dobar i snažan tim za Švedsku. Da budemo skoncentrisani na posao. Ispred nas je veliki izazov, u istoj smo poziciji na tabeli i želimo isto. Verujem da će biti uzbudljiva, otvorena utakmica, zaključio je Piksi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON USPEŠNIH KVALIFIKACIJA: Međedović u drugom kolu Madrida!

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u narednu rundu mastersa u Madridu. Posle velike borbe i skoro dva i po...

POVEZANE OBJAVE