DRUGA POBEDA: Orlovi se raširenih krila vraćaju iz Švedske! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je drugu uzastopnu pobedu u ovogodišnjoj Ligi nacija, pobedom na gostovanju u Švedskoj minimalnim rezultatom 1-0, u okviru 3. kola grupe 4 B lige ovog takmičenja.

Odlučujući gol je postigao Luka Jović u 3. minutu zaustavnog vremena prvog poluvremena, tako pokazavši pogotkom u drugom uzastopnom meču da nemamo razloga za brigu čak i kada su odsutni Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Orlovi se sada, uz remi Norveške i Slovenije u okviru iste grupe, nalaze na drugom mestu sa 6 bodova, jednim manje od prvoplasirane Norveške.

Već u 3. minutu greška naše odbrane mogla je da bude kobna. Miloš Veljković je uputio nepreciznan pas za Pavlovića, koji je, želeći da “očisti” prostor ispred gola našeg tima, loše zahvatio loptu, pa je nezgodno pala ispred našeg golmana Dmitrovića, iz čega je proistekao korner za domaće. Ipak, posle prekida nije bilo opasnosti.

Opasno je bilo pred golom Skandinavaca u 8. minutu kada je nastao veliki pritisak pred njihovim golom, posle lopte Tadića za Aleksu Terzića, čiji volej nije bio uspešan, a na kraju je Darko Lazović centrirao ka Joviću, ispred kog se na vreme našao Ekdal.

Ponovo je u 19. minutu loša reakcija našeg defanzivca, ovog puta Milenkovića, mogla da košta našu reprezentaciju. Odlično je glavom lopta prebačena po desnoj strani za Matijasa Svandberga, koji je ubacio za Viktora Klesona, međutim ovaj nije iskoristio činjenicu da je na trenutak ostao sam, pa je šutirao neprecizno i rezultat je ostao nepromenjen.

Ponovo je u 27. minutu pripretio domaćin po desnoj strani kada je posle duplog pasa centrirao mladi fudbaler Mančester Junajteda Entoni Elanga, ali je Dmitrović sigurno intervenisao.

Terzić nije u 32. minutu uspeo da centrira dovoljno dobro ka Joviću, pa je loptu lako uhvatio golman Šveđana Robin Olsen. Već u narednom napadu bilo je jako opasno, ali je švedski reprezentativac u poslednjem momentu sprečio Jovića da akciju Tadića i Milinković-Savića kruniše golom.

Umalo u 43. minutu nije dosuđen penal za našu reprezentaciju, pošto je Olson faulirao Jovića na ivici šesnaesterca, posle lopte koju je uputio Milinković-Savić. Ovom prilikom kapiten Dušan Tadić je uputio oštar centaršut sa leve strane iz slobodnog udarca, ali do nje zamalo nije na vreme došao Nikola Milenković.

Umalo da se propuštene šanse nesrećno vrate izabranicima Dragana Stojkovića u zaustavnom vremenu prvog dela, kada je Kajuste veoma lako proigrao Viktora Klasona kroz našu odbranu u šesnaestercu, ali je šutirao loše ovom prilikom.

Zato su na drugoj strani fudbaleri Srbije konačno došli do pogotka, u poslednjem momentu poluvremena, kada je najslađe. Posle kornera Strahinja Pavlović je glavom uposlio Jovića na petercu, koji je spretno realizovao veliku šansu za prednost naših momaka od 1-0, pred odlazak na odmor.

Nastavio je srpski tim sa ozbiljnim nasrtajima ka golu od samog starta drugog poluvremena i neprestano je pretio kvalitetnim loptama u prostor, ali je uglavnom izostajao kvalitetan završni pas ili je poslednji bedem Šveđana bio na visokom nivou.

U ovom intervalu duela viđena je i rekacija u odbrani Strahinje Pavlovića po principu “ide glavom gde drugi neće nogom”.

Do prve konkretnije šanse Švedska je stigla u 60. minutu, kada je Strahinja Pavlović na rubu šesnaesterca zakasnio sa startom, ali srećom nije ostao poslednji igrač odbrane, pa nismo ostali sa igračem manje. Pritom, Svanberg iz dva pokušaja nije savladao golmana Sevilje na golu naše reprezentacije, pa se sve završilo loptom koja je odletela daleko preko gola.

Selektor Stojković kao da se nije zadovoljio minimalnim vođstvom, pa je na teren u 64. minutu uveo Nemanju Radonjića i najboljeg igrača ovogodišnje Lige Evrope Filipa Kostića, te je tako uz njihovu svežinu naš sastav dobio novi polet.

Koliko je Srbija bila dominantna pokazuje i činjenica da je protivnik prvi šut ka golu uputio tek u 69. minutu, kada je iz šesnaesterca do prostora za šut došao Kažust, ali je Dmitrović bio siguran i uhvatio loptu.

Avgustinson je u 74. minutu propustio novu solidnu priliku za izjednačenjem, posle dobre akcije po levoj strani.

Ukazala se prilika da upravo Radonjić i Kostić, koji su u isto vreme ušli u igru, preko svoje saradnje dupliraju prednost, ali Kostićev udarac u 82. minutu posle dodavanja brzonogog krila nije bio dovoljno snažan.

Odmah potom se Kostić našao u ulozi asistenta, kada je precizno pronašao Milinković-Savića, ali je odbrana domaćina bila dobro postavljena i stigla da izblokira šut zvezde Lacija.

Pokušavali su Šveđani u završnim minutima ozbiljno da se spasu poraza, ali su Orlovi u defanzivi bili skoncentrisani, a doprinela je i nepreciznost u završnici reprezentacije sa severa Evrope.

Narednu utakmicu, u 4. kolu Lige nacija, srpski fudbaleri igraju na gostovanju Sloveniji u nedelju od 20.45 sati.

ŠVEDSKA (4-3-3): Olsen – Anderson, Nilson (41. Kurtulus), Ekdal, Avgustinson – Kajuste, Olson (78. Gudmundson), Svanberg – Elanga (86. Gjekeres), Kuason, Klason (78. Forsberg)

SRBIJA (3-4-2-1): Dmitrović – Milenković, Veljković, Pavlović (78. S. Mitrović) – Lazović (63. Kostić), Gudelj, Milinković-Savić, Terzić (63. Radonjić) – Tadić, Đuričić (70. Račić) – Jović (78. Lukić)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ružna slika pred derbi: Tuča Delija i Grobara

Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se ovog popodneva uoči 173. večitog derbija koji će biti odigran na...

POVEZANE OBJAVE