IGRA ZA PONOS: Mladi srpski odbojkaši ispustili strašne Francuze

U okviru drugog kola odbojkaške Lige nacija odbojkaši Srbije poraženi su od olimpijskog šampiona Francuske sa 3-1 (21:25, 25:22, 25:23 i 25:23)

Međutim, imamo čime da budemo zadovoljni posle ovog meča, je je naša reprezentacija igrala u izrazito podmlađenom sastavu i izgubila veoma tesno, uz fantastičnu igru.

Sjajni su naši pre svega bili u polju, što je oduvek bila karakteristika našeg nacinalnog tima pod vođstvom Igorak kolakovića, koji je sada ponovo tu.

Pored toga, oduševljavali su naši i u ostalim segmetnima, pre svega u napadu, gde su sjajni bili Perić, Marinović i Meljanac.

Perić je na kraju bio i najefiasniji sa 22 poena, dok je Meljanac zabeležio dva manje. Lazar Marinović i Nemanja Mašulović upisali su po 9.

Na drugoj strani, u pobedničkom sastavu je korektor Stefan Bojer imao 22, a jedna od najvećih zvezda svetske odbojke Ervin Ngapet 15 poena.

Naši su čak poveli u setovima. Pošto su stekli veću zalihu sredinom prvog seta za 13-10, usledila je serija protivnika za 14-10, ali to je bila i jedina prednost za njih u ovom delu igre, pošto su naši ostali pribrani i uz fantastičnu rolu mladog korektora Nikole Meljanca stekli u završnici prednost od 22-17, a potom završili set.

Francuzi su u drugom setu vodili sve vreme, ali najviše sa 4 poena i set ni u jednom trenutku do same završnice nije bio rešen.

Nažalost, Plava četa je u trećem setu ispustila prednost od tri poena u završnici i izgubila ovaj deo igre sa 25-23 posle serije od 4 poena francuske, kojom su stavili tačku na set. Na startu ovog dela meča odmah je naš sastav pokazao silu i fantastičnim as servisom Meljanca poveo već sa 6-1.

Potom su protivnici došli do izjednačenja na 14-14, ali je onda usledio tajmaut Kolakovića i posledična reakcija našeg nacionalnog tima, koji se odmah ponovo odvojio na 16-14, a nakon novog izjednačenja ponovo dodao gas i delovalo je da će rešiti setu u svoju korist. U ovom delu meča su se u napadu veoma istakli primači servisa Marinović i Perić.

Umalo da u četvrtom setu situacija bude obrnuta,u našu korist. Poveli su Francuzi sa 19-13, ali naši ni tada nisu ostali demoralisani, sve su stizali u polju, a u napadu i na servisu je neumoljiv bio neverovatni Pavle Perić. Ipak, nisu naši momci uspeli da organizuju dobru kontru do koje su stigli pri rezultatu 24-23, pa su u narednom napadu odbojkaši Francuske iskoristili meč loptu.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije igra u petak od 17 časova protiv Argentine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TEK ŠTO JE STIGAO: Mora naredio upravi Juventusa da mu dovedu zvezdu Serije A!

Novi trener Juventusa Tijago Mota već je kaparisao dosadašnjeg golmana Monce Di Gregorija, ali tu se neće zaustaviti. Njegova sledeća...

POVEZANE OBJAVE