IGRA ZA PONOS: Mladi srpski odbojkaši ispustili strašne Francuze

U okviru drugog kola odbojkaške Lige nacija odbojkaši Srbije poraženi su od olimpijskog šampiona Francuske sa 3-1 (21:25, 25:22, 25:23 i 25:23)

Međutim, imamo čime da budemo zadovoljni posle ovog meča, je je naša reprezentacija igrala u izrazito podmlađenom sastavu i izgubila veoma tesno, uz fantastičnu igru.

Sjajni su naši pre svega bili u polju, što je oduvek bila karakteristika našeg nacinalnog tima pod vođstvom Igorak kolakovića, koji je sada ponovo tu.

Pored toga, oduševljavali su naši i u ostalim segmetnima, pre svega u napadu, gde su sjajni bili Perić, Marinović i Meljanac.

Perić je na kraju bio i najefiasniji sa 22 poena, dok je Meljanac zabeležio dva manje. Lazar Marinović i Nemanja Mašulović upisali su po 9.

Na drugoj strani, u pobedničkom sastavu je korektor Stefan Bojer imao 22, a jedna od najvećih zvezda svetske odbojke Ervin Ngapet 15 poena.

Naši su čak poveli u setovima. Pošto su stekli veću zalihu sredinom prvog seta za 13-10, usledila je serija protivnika za 14-10, ali to je bila i jedina prednost za njih u ovom delu igre, pošto su naši ostali pribrani i uz fantastičnu rolu mladog korektora Nikole Meljanca stekli u završnici prednost od 22-17, a potom završili set.

Francuzi su u drugom setu vodili sve vreme, ali najviše sa 4 poena i set ni u jednom trenutku do same završnice nije bio rešen.

Nažalost, Plava četa je u trećem setu ispustila prednost od tri poena u završnici i izgubila ovaj deo igre sa 25-23 posle serije od 4 poena francuske, kojom su stavili tačku na set. Na startu ovog dela meča odmah je naš sastav pokazao silu i fantastičnim as servisom Meljanca poveo već sa 6-1.

Potom su protivnici došli do izjednačenja na 14-14, ali je onda usledio tajmaut Kolakovića i posledična reakcija našeg nacionalnog tima, koji se odmah ponovo odvojio na 16-14, a nakon novog izjednačenja ponovo dodao gas i delovalo je da će rešiti setu u svoju korist. U ovom delu meča su se u napadu veoma istakli primači servisa Marinović i Perić.

Umalo da u četvrtom setu situacija bude obrnuta,u našu korist. Poveli su Francuzi sa 19-13, ali naši ni tada nisu ostali demoralisani, sve su stizali u polju, a u napadu i na servisu je neumoljiv bio neverovatni Pavle Perić. Ipak, nisu naši momci uspeli da organizuju dobru kontru do koje su stigli pri rezultatu 24-23, pa su u narednom napadu odbojkaši Francuske iskoristili meč loptu.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije igra u petak od 17 časova protiv Argentine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE