JOVANOVIĆ POSLE UBEDLJIVOG PORAZA: Znao sam da sastav crveno-belih ne čini samo 12 igrača

Košarkaši Mega Mozzarta poraženi su ubedljivo od Crvene zvezde sa 114-78, u prvoj utakmici polufinalne serije domaće Superlige.

Svoje utiske je nakon meča izneo i trener Mege Vladimir Jovanović, koji je istakao da se nije oslanjao na umor protivnika, nakon finala ABA lige.

Bez obzira što je u najavi utakmice u medijima moglo da se pročita da će Zvezda biti umorna posle zaista iscrpljujuće finalne serije ABA lige, znao sam da sastav crveno-belih ne čini samo tih 12 igrača, već da je njihov roster dosta duži što je pokazala i ova utakmica. Igrači koji su u duelima sa Partizanom bili pored terena, ovog puta su dobili šansu i znatno značajniju ulogu, primetio je Jovanović.

On tvrdi da je znao da će biti teško sa novim-starim šampionom ABA lige i braniocem titule u domaćem prvenstvu.

Kao što je Cerovina rekao, mi smo se spremali da odgovorimo na njihovu kontakt igru iako smo znali da je to jako teško, pogotovo u dugačkom vremenskom intervalu. Nadao sam se da će period u kome mi možemo da im u tome pariramo biti daleko duži. Zvezda je pre svega izvrsnim šutem za tri poena ušla u dobro raspoloženje i posle ih je bilo jako teško braniti, ocenio je trener Mege, pa dodao:

Ne mogu da budem zadovoljan utakmicom. Uvertiru za ovo polufinale u domaćoj ligi smo dobro iskoristili da ionako mlad ti još dodatno podmladimo i tu možda nismo izgledali loše, ali je ovaj duel sa Zvezdom očigledno previše za nas, zaključio je Jovanović.

Razloge poraza pokušao je da locira i kapiten Mege Luka Cerovina.

Mislim da smo ušli mekano u utakmicu. Nismo ispoštovali ono što smo se dogovarali, a dogovor je bio da probamo da odigramo veoma čvrsto. U dve četvrtine čak nismo izašli iz bonusa. Oni su pogodili dosta trojki, jednostavno nismo mogli da im pariramo i zato je i bila ovolika razlika. Za dva dana očekuje nas revanš meč na našem terenu, nadam se da ćemo odigrati bolje i pokušaćemo da pobedimo, izjavio je Cerovina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE