KUP PRIJATELJSTVA: Zvezda posle penal-drame ide na Dinamo, srpski derbi u drugom polufinalu

Završene su sve četvrtfinale utakmice Soccerbet Kupa prijateljstva 2022, a plasman u polufinale izborili su Crvene zvezda, Dinamo Zagreb, Partizan i Vojvodina.

U prvom polufinalu gledaćemo balkanski klasik i novi veliki okršaj Crvene zvezde i Dinama, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Vojvodina.

Crvena zvezda je u najdramatičnijoj utakmici do sada na Soccerbet Kupu prijateljstva 2022 pobedila Akademiju Pandev posle boljeg izvođenja jedanaesteraca i tako se plasirala u polufinale turnira.

Pobednik ove zaista neverovatne utakmice odlučen je u sedmoj penal seriji kada je igrač Akademije Pandev Gligor Atanasov prebacio ceo gol i tako poslao Crvenu zvezdu u sledeću fazu takmičenja. Pre toga svi igrači obe ekipe bili su precizni sa bele tačke.

U regularnom delu utakmice rezultat je bio izjednačen 1:1, a obe ekipe propustile su velike šanse da dođu do pobede u samom finišu.

Zvezda je povela u 42. minutu. Kosta Veselinović je odigrao sjajnu povratnu loptu za Luku Sandulovića koji je iz neposredne blizine zakucao loptu u protivničku mrežu. Ipak, Akademija Pandev je vrlo brzo uspela da izjednači, pošto je Kire Stojanov u 50. minutu posle odličnog solo prodora sa leve strane pogodio sam ugao Zvezdinog gola.

A onda je viđena prava drama u poslednjih 10 minuta. Nikola Taleski je u 64. minutu šutirao sa ivice kaznenog prosotora, ali je golman Crvene zvezde Ivan Lainović izveo verovatno najbolju odbranu do sada viđenu na turniru. Lainović je fantastičnom paradom uspeo da odbrani udarac protivnika koji je išao pod samu prečku i da izbaci loptu u korner.

Nakon toga, Crvena zvezda je imala zicer da dođe do drugog gola u nadoknadi vremena. Praktično u poslednjim sekundama utakmice, Luka Sandulović je izbio sam ispred golmana Akademije Pandev Gjorgi Trajkova, ali je njegov udarac Trajkov uspeo da odbrani i da sačuva svoju mrežu.

Fudbaleri Partizana ostvarili su novu ubedljivu pobedu na Soccerbet Kupu prijateljstva 2022 pošto su u četvrtfinalu turnira savladali Željezničar sa 3:0.

Crno-beli su tako izborili plasman u polufinale gde će igrati protiv novosadske Vojvodine.

Beogradski tim je poveo u 21. minutu preko Milana Aleksića koji je posle centaršuta sa desne strane sjajno reagovao na drugoj stativi i glavom poslao loptu pod prečku.

Partizan je duplirao prednost već na početku drugog poluvremena. U 37. minutu, Bogdan Mirčetić je dobio loptu u kaznenom prostoru protivnika, prevario golmana Željezničara, a zatim lako zatresao nebranjenu mrežu.

Konačan rezultat na ovom meču postavio je Mateja Stjepanović preciznim udarcem sa bele tačke u 66. minutu.

Vredi istaći i da Partizan još nije primio gol na celom turniru, a ukupna gol razlika crno-belih je u ovom trenutku 7:0.

Vojvodina se plasirala u polufinale Soccerbet Kupa prijateljstva 2022 pošto je minimalnim rezultatom pobedila ekipu Sutjeske – 1:0.

Heroj Novosađana bio je Aleksa Gagić koji je u 31. minutu sjajno reagovao posle centaršuta sa desne strane i sa pet metara savladao protivničkog golmana.

Ispostavilo se da je to bio jedini gol na meču, a pravo je čudo kako u poslednjih 10 minuta susreta nismo videli barem još jedan pogodak.

Sutjeska je pet minuta pred kraj utakmice imala ogromnu priliku da poravna rezultat, ali je Stefan Radojević sa 7-8 metara glavom pogodio stativu.

U poslednjim trenucima meča, Vojvodina je mogla do još jednog gola pošto je Uroš Paunović izašao sam pred golmana, ali mu je čuvar mreže Sutjeske odbranio udarac.

Rezultati četvrtfinala:

Vojvodina – Sutjeska 1:0 (1:0)
31′ Gagić

Crvena zvezda – Akademija Pandev 1:1 (0:0) *penalima 7:6
42′ Sandulović | 50′ Stojanov

Dinamo – Vardar 1:0 (0:0)
65′ Krdžalić (p)

Partizan – Željezničar 3:0 (1:0)
21′ Aleksić, 37′ Mirčetić, 66′ Stjepanović (p)

Raspored polufinala na Soccerbet Kupu prijateljstva 2022:

Subota | 11:00: Crvena zvezda – Dinamo Zagreb

Subota | 13:00: Partizan – Vojvodina

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE