LIGA NACIJA: Propustili veliku prednost, pobeda Srbije u drami

Srbija – Argentina 3:2 (25:16, 25:18, 17:25, 12:25, 15:6 )

Odbojkaši Srbije, zabeležili su drugitirjumf u ovogodišnjem izdanju Lige nacija. Posle pet setova, savladali su selekciju Argentine, iako su imali dva seta viška. Na kraju, bili su furiozni u taj brejku.

Meč je počeo u izjednačenom ritmu. Naš tim je prvi stekao opipljiviju prednost 6:3. Kasnije je Argentina stigla do izjednačenja i poravnala na 12:12.

Srbija je odbila nalet sa tri poena u nizu. Potom su poveli i sa 19:15. Stekli su nakon dva vezana poena i velikih 21:16 u završnici prvog dela igre naši odbojkaši.

Bio je to deo serije od furioznih 6:0, kojima je Srbija rešila prvi set u svoju korist.

Drugi set počinje igrom poen za poen. Potom Srbija pravi seriju 3:0 i odlepljuje se na 11:7. Naša selekcija, stekla je i 6 poena viška. Uz tri poena u nizu, stigli su Srbi i do ubedljivih 21:13.

Rutinski su priveli set kraju za 2:0.

Srbija je na startu trećeg seta osvojila prva dva poena. Vodili su 3:1, ali je Argentina preokrenula na 5:3. Zadržali su vođstvo do 3 poena viška rivali našeg tima.

Ubrzali su tempo Argentinci, i stigli do maksimalnih 18:9. Naš tim je uspeo da priđe na 19:14. To nije bilo dovoljno, i Argetntina je prepolovila vođstvo Srbije u setovima.

Otvorili su bolje i četvrti deo igre, povevši sa 5:2. Imali su kasnije i nedostižnih 13:7. Bilo je i plus 8 za Gaučose. U ovom setu, bili su znatno ubedljiviji. Imali su prednost od čak i 12 poena.

Tako su odveli ovaj meč u tajbrejk. Na startu, Srbija stiče 3:1. Potom su nanizali devet poena za velikih 12:2. Potom su Argentinci vezali dva poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miran Kujundžić sa 14 poena, dok je 12 imao Nemanja Masulović.

Lusijano Palonski, predvodio je Argentinu sa 18 poena. Manuel Armoa, imao je 13 poena.

Naredni meč, Srbija igra sutra od 19 časova protiv Nemačke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Niko kao španki veteran: Ljuj ispisao istoriju Evrolige

Košarkaši Real Madrida poveli su sinoć u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige protiv Baskonije, a susret je obeležio veteran kraljevskog kluba...

POVEZANE OBJAVE