VELIKI ISKORAK: Srpski trener u slavnom američkom timu

Srpski košarkaški trener Ivo Simović ostvario je veliki korak u svojoj karijeri, pošto je postao deo prestižnog UCLA univerziteta.

On će biti pomoćnik trenera ove ekipe Mika Kronina.

Upravo se Kronin pohvalno izrazio o svom novom saradniku.

Ivo je sjajna osoba koja će se dobro uklopiti u našu kulturu ličnog i profesionalnog razvoja. On je regrutovao NBA igrače, bio je sjajan kao internacionalni skaut za San Antonio Sparse, a imao je samo 24 godine kao glavni trener veoma cenjene Crvene zvezde u Srbiji. Imao je 28 godina kada je dobio posao glavnog trenera, podsetio je Kronin, pa istakao šta je za posao preporučilo upravo našeg trenera.

Hteli smo da pronađemo najboljeg trenera koji bi bio na raspolaganju za UCLA, pa smo odvojili vreme i marljivo pretražili svet košarke. Svakako, međunarodno regrutovanje je jedna od njegovih prednosti. Veoma smo uzbuđeni što ćemo dodati Iva našem stručnom štabu, poručio je prvi trener UCLA-a.

I sam Simović je bio posebno zahvalan što je dobio priliku da sarađuje sa trenerskim velikanom.

 Učiniću sve što je u mojoj moći da pomognem našem timu i da predstavljam UCLA na visokom nivou. Apsolutno mi je čast da se pridružim ovom istorijskom košarkaškom programu, rekao je srpski trener, a prenosi “Mozzart Sport”.

On već ima bogato iskustvo iza sebe u Americi, čak i u NBA ligi. Radio je kao trener na univerzitetima Lajola Merilend, kao i na Severnoj Karolini i Hartfordu.

U NBA-u je radio kao skaut San Antonio Sparsa, što ga je po svemu sudeći najviše i preporučilo za rad u stručnom štabu UCLA-a.

Pre odlaska u Ameriku, radio je kao trener u mlađim kategorijama Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE