Zvezda demolirala Megu uz kišu trojki!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Megu Mocart u prvoj utakmici polufinalne serije Superlige Srbije u neverovatno efikasnom meču sa 114-78.

Ovaj duel je obeležilo mnogo pogođenih trojki crveno-belih, a sa 23 su bili nadomak rekorda Zlatibora, koji je u ovom takmičenju uspeo da postigne jednu više. Pored toga, viđeno je i mnogo atraktivnih zakucavanja.

Posle trojke Boriše Simanića za preokret u prvoj fazi meča (10-8), Crvena zvezda je serijom 7-0, koju je trojkom zatvorio Nikola Ivanović, preokrenula na 15-10.

Uspeo je ponovo bivši krilni centar upravo crveno-belih da novim poenima smanji na 15-13, ali tada kreće intenzivan rast prednosti branioca titule.

Do prvog dvocifrenog vođstva tim Dejana Radonjića stigao je na nešto manje od tri minuta do isteka prve četvrtine, poenima Stefana Lazarevića za 25-15.

Nakon ovog koša Mega sve do samog kraja ovog dela nije uspela da postigne pogodak, a Zvezda je nastavila seriju, koja je ukupno iznosila 11-0, pa su posle prvih 10 minuta vodili sa 33-15.

Sjajan prvi period zapečatili su NBA akcijom Nikola Ivanović i Ognjen Dobrić. Crnogorski plej je od table asistirao MVP-ju ABA lige, koji je kontru završio zakucavanjem.

Matej Rudan je odmah drugu deonicu otvorio trojkom za prekid serije, ali to nije dovelo do značajnijeg pomaka njegovog tima. Najviše što je uspeo mladi tim bilo je da se spusti na 8 poena manjka, posle serije 8-0, u okviru koje je Samson Ruženjcev pogodio trojku.

Ipak, tim sa Malog Kalemegdana je do kraja poluvremena uspeo da dostigne novu najveću prednost, i to neverovatnim pogotkom Branka Lazića u poslednjem momentu za 58-39.

Više se praktićno nije postavljalo pitanje pobednika i prednost je intenzivno rasla sve do +33 na kraju trećeg perioda, a i ovu deonicu su košarkaši crveno-belih zatvorili fantastičnim pogotkom iz daljine, ovog puta Ognjena Dobrića, za prednost od 89-56, kome je ostalo dovoljno vremena za pokušaj posle promašene trojke Bogavca na drugoj strani.

Ostalo je samo pitanje krajnjeg rezultata, a velika razlika je ostavila prostora i za veoma atraktivnu i efikasnu igru u poslednjih 10 minuta.

Do “stotke” je domaći tim trojkom doveo Marko Simonović, koji nije igrao mnogo ove sezone, kada je njegov tim poveo sa 100-68.

Do kraja su pogođene još dve trojke, pa je tim Dejana Radonjića posle pogotka Ostina Holinsa van linije 6,75 stao na samo trojku od rekorda takmičenja koji drži ekipa Zlatibora. U završnici su viđena i dva atraktivna zakucavanja Majka Cirbesa i Stefana Lazarevića.

Nikola Ivanović se najviše istakao na meču sa 25 poena, uz 6 asistencija i 3 skoka, dok je Ognjen Dobrić uz 15 poena imao i 7 skokova i 3 asistencije. Fantastičan je bio Stefan Marković sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 11 asistencija.

U poraženom timu je Samson Ruženjcev postigao 16 poena, uz 6 skokova i asistenciju, dok je Boriša Simanić imao poen manje i 4 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUKOČ O OBRADOVIĆU: Najbolji ikad u zadnjih 20 godina, uspeo bi u NBA

Košarkaši Partizana poraženi su juče od Olimpijakosa u Evroligi. Ponovo su u jednom delu meča doživeli pad, i ispustili +14...

POVEZANE OBJAVE